Marxism culturalteoria genului

România a susținut mandatul primului expert ONU pentru Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI), rămas valabil în ciuda contestației a zeci de țări

sogi-20
(c) AP Photo

La finele anului trecut, Știri pentru viață informa despre primul mandat din istorie acordat de către Consiliul ONU pentru Drepturile Omului unui expert pentru Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI).

După numirea sa, expertul, pe nume Vitit Muntarbhorn  (foto) și-a făcut publică o agendă extrem de radicală de promovare la nivel global a unei educații și a unor politici publice bazate pe ideologia de extremă stângă: interzicerea terapiei de reconversie a orientării sexuale la cerere, menționarea pe actele de identitate a altui gen (imaginat în mod subiectiv) decât sexul real al persoanei (la cererea acesteia), schimbarea învățăturilor religioase pentru a nu mai spune că homosexualitatea este un păcat, educarea copiilor de la vârste mici în legătură cu homosexualitatea și cu nevoia de a o accepta ca pe un stil de viață obișnuit, precum și în legătură cu faptul că ar exista mai multe identități de gen decât cele corespunzătoare celor două sexe biologice (masculin și feminin) și că aceste identități de gen ar depinde de alegerea fiecăruia, nu de datele genetice ale persoanei.

Țările asiatice și din Orientul Mijlociu au cerut discutarea acestui mandat în plenul ONU, deoarece nu toate țările sunt reprezentate în Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Pe 19 decembrie 2016 a avut loc votul în plen cu privire la acest subiect, dar nu s-a reușit retragerea mandatului.

Știri pentru viață a inițiat o campanie de conștientizare și de acțiune civică pentru a se trimite scrisori pe adresa d-lui Ion Jinga, reprezentantul României la ONU, dar acesta și-a menținut sprijinul pentru expertul SOGI și implicit pentru agenda extremă a acestuia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În ciuda presiunilor din zona organizațiilor pro-familie din Europa și America, niciun reprezentant ONU nu și-a schimbat votul. Singura diferență a fost că trei din țările est-europene, Croația, Ungaria și Polonia, deși au votat în favoarea expertului, au susținut și declarații prin care au arătat că îl vor monitoriza, pentru ca acesta să nu influențeze legile familiei și căsătoriei din țările lor.

Vitit Muntarbhorn a venit și el în întâmpinarea criticilor spunând că este dispus să discute fiecare din măsurile pe care le promovează cu țările care au rezerve. Însă grupul țărilor africane de la ONU a refuzat orice colaborare cu el, deoarece, au declarat, prin reprezentantul lor, ambasadorul Burkinei Faso la ONU, că nu recunosc acest mandat.

Citește aici în detaliu De ce 84 de țări membre ONU se opun mandatului expertului în probleme de Orientare Sexuală și Identitate de Gen (SOGI)

Citește și Proaspăt-numitul expert ONU în probleme LGBT are o agendă ultra-radicală, de schimbare a normelor culturale la nivel global

Citește și Ce promovează ONU ca drepturi ale omului pe unul din canalele sale de social media: iubirea homosexuală, transexualitatea, familiile formate din doi bărbați și un copil

Citește și Gabriele Kuby: „Întemeierea unei Familii prin Căsătorie reprezintă cel mai revoluționar act. Nu este vorba de înapoiere, ci dimpotrivă, de a construi viitorul pentru următoarele generații”

Citește și Premieră după ani de dispute acerbe: moderații de la ONU temperează avântul organizației de a promova educația sexuală comprehensivă

Citește și Ce NU scrie presa: Țările membre ale Comisiei ONU pentru Populație și Dezvoltare au respins din nou educația sexuală explicită și promovarea agresivă a avortului ca strategii ONU

Citește și 4 aprilie 2017: Trump retrage finanțarea pentru UNFPA, entitate care susține de decenii avortul forțat și sterilizarea involuntară în China

Citește și Schimbare uriașă la ONU: UE rămâne singura susținătoare a avortului la ONU, după ce SUA devine pro-viață!

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button