Marxism cultural

Bogdan Duca: „Susțin legea Șerban Nicolae-Liviu Pleșoianu, care impune criterii de transparență și reguli corecte pentru organizațiile non-guvernamentale”

La 20 noiembrie 2017, plenul Senatului a adoptat tacit inițiativa legislativă a social-democraților Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae care schimbă condițiile de funcționare a ONG-urilor declarate de utilitate publică. Legea le va impune tuturor organizațiilor non-guvernamentale să-și declare sursele de finanțare. Conform legii, statul de organizație de utilitate publică va fi dat de faptul că respectiva organizație nu a desfășurat în ultimii 2 ani și activități politice de orice fel: strângere de fonduri sau campanii de sprijinire ori opoziție față de un partid politic sau un candidat pentru o funcție publică.

Bogdan Duca, blogger conservator și expert în comunicare politică, a scris despre aceasta pe pagina personală de Facebook:

Eu am avut ani de zile o organizație non-guvernamentală și am activat în altele, ca să cunosc foarte bine acest univers.

Vreau să revin în mediul ONG și probabil o voi face la începutul anului viitor, cu un centru dedicat libertății religioase, politicilor și fenomenului religios în România și în sud-estul Europei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De aceea susțin legea Șerban Nicolae-Liviu Pleșoianu, care impune criterii de transparență și reguli corecte pentru organizațiile non-guvernamentale de la noi.

Am văzut și ONG-uri create pentru a spăla bani, și ca interfață pentru nefrecventabili, și ca punți spre politică.

Am văzut și ONG-uri care își fac treaba în domeniul social.

Am văzut și ONG-uri care au fost gândite pentru a promova ideologii în spațiul românesc.

Sunt și ONG-uri care promovează explicit islamismul radical. Există ONG-uri care sunt interfețe externe ale ministerelor unor altor țări, prin care acele țări își promovează interesele. Sunt ONG-uri care sunt interfețele ”civice” ale multinaționalelor, așa cum sunt ONG-uri care sunt interfețele „civile” ale serviciilor secrete.

Și asta ca să nu mai vorbim de rețeaua Soros, Malofeev, de felul în care diverse ambasade atunci când mai au (rar) scrupule cu privire la incompatibilitatea dintre statutul de diplomat și cel de activism pentru diverse obiective, își cumpără sau doar închiriază ONG-uri.

De aceea controlul este necesar. De aceea transparența este necesară.

Așa cum e necesar să se pună ordine în lista ONG-urilor de interes public.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button