avortMarxism cultural

Mark Zuckerberg admite că Facebook a cenzurat mesajele pro-viață înainte de referendumul care a permis legalizarea avortului în Irlanda

Mark Zuckerberg a recunoscut  că rețeaua de socializare pe care a creat-o a interzis o serie de anunțuri pro-viață înainte de referendumul care a lăsat din nou cale liberă pentru legalizarea avortului din Irlanda, informează breitbart.com. Referendumul a avut loc anul trecut și a eliminat din Constituție protecția vieții copilului nenăscut, introdusă în 1983 în urma unui alt referendum.

Într-un interviu la Festivalul Aspen Ideas, șeful Facebook, Mark Zuckerberg a explicat că Facebok încearcă să colaboreze cu guvernele pentru a determina ce discurs politic ar trebui să fie permis. Adică pentru a cenzura mesajele și opiniile exprimate în rețeaua Facebook.

El a declarat că Facebook s-a adresat guvernului irlandez întrebând dacă să permită anunțurile sponsorizate pe Facebook și care susțineau cauza pro-viață. Deși guvernul irlandez a răspuns că în Irlanda acest tip de mesaj nu este interzis, Facebook a decis de la sine să nu permită respectivele anunțuri, influențând astfel rezultatele referendumului prin cenzura în favoarea celeilalte tabere, cea pro-avort.

Astfel, Facebook se instituie într-un nou cenzor global, investit cu putere de la sine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button