familie

Ludovine de La Rochère, Președinte La Manif pour Tous, declarație de presă la București

Extras din briefingul de presă dinaintea conferinței internaționale „Referendumul pentru căsătorie în România: Perspective naționale și internaționale” care a avut loc la Palatul Parlamentului din București la 3 mai 2018.


Bună dimineața!

În Franța studiile de gen s-au dezvoltat în ultimii 15 ani. Această teorie spune că, deși ne naștem cu un anumit sex biologic, nu înseamnă neapărat că suntem bărbați sau femei. Activiștii gender consideră că nu există diferențe reale între bărbați și femei, între mamă și tată. Când vine vorba de întemeierea unei familii, ei spun că nu e nicio diferență între cuplurile formate din bărbat și femeie, respectiv din două persoane de același sex. Această ideologie a pregătit terenul pentru introducerea în Franța a căsătoriei între persoane de același sex. În 2012, președintele François Hollande a legalizat căsătoria și adopția pentru cuplurile formate din doi bărbați, respectiv două femei. În ciuda protestelor aprinse din presă, din Senat și din stradă, nu a renunțat, nu a vrut să asculte, dorindu-și această lege cu orice preț. Nu a respectat democrația și trebuie să spun că a plătit ulterior prețul politic, deoarece nu a mai fost ales pentru al doilea mandat prezidențial. Consecințele legii sunt uriașe. De exemplu, denumirile de „mamă” și „tată” au fost scoase din toate textele juridice franceze, fiind înlocuite cu „părinte”. Acum, la Starea Civilă, nu mai suntem „mamă” și „tată”, ci „părinte 1” și „părinte 2”. Iar presiunea crește pentru a legaliza procrearea medicală asistată pentru cuplurile de femei și legalizarea practicii mamelor-surogat pentru cuplurile de bărbați. Sper ca experiența franceză a acestor consecințe să fie utilă pentru România, care ar trebui să-și protejeze tezaurul: familia și democrația.

Mulțumesc!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO integral. Briefing de presă

Lucrările integrale ale conferinței:

Conferință la Parlament: „Referendumul pentru căsătorie în România: Perspective naționale și internaționale” (partea 1)

Conferință la Parlament: „Referendumul pentru căsătorie în România: Perspective naționale și internaționale” (partea a 2-a)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button