religie

Jandarmul care și-a dat viața pentru a salva un ostatic dintr-un atac islamist nu poate avea o piață cu numele său pentru că „i-ar ofensa pe musulmani”

Eroul francez, care s-a sacrificat pentru a salva un ostatic dintr-un atac islamist, nu va avea o piață cu numele lui pentru că „ar putea ofensa musulmanii”.
Lăudat de președintele francez Emmanuel Macron, înmormântat cu onoruri militare, locotenentul-colonel Arnauld Beltrame, eroul francez care în martie s-a sacrificat pentru a salva un ostatic din mașinile teroriștilor islamici, nu va avea un loc care să-i poarte numele deoarece ar putea deranja marea comunitate musulmană din Marsilia, relatează Valeurs Actuelles.
La 24 martie 2018, un terorist ISIS, înarmat cu un pistol, un cuțit de vânătoare și trei bombe artizanale a luat mai mulți ostatici într-un atac comis asupra unui magazin din Trebes.  A împușcat trei oameni, iar restul au fost luați ostatici. În timpul negocierilor cu poliția, teroristului i s-a propus să o elibereze pe femeia pe care o ținea prizonieră, la schimb cu un om al legii, jandarmul oferindu-se voluntar să-i ia locul ostaticei.
Jandarmul a stat cu telefonul deschis timp de trei ore, pe toată durata desfășurării acțiunii pentru ca forțele de ordine să știe ce se petrece în magazin. După ce s-au auzit mai multe focuri de armă, forțele speciale ale poliției au luat cu asalt clădirea, omorându-l pe suspect, un marocan de 25 de ani.  Jandarmul Arnaud Beltrame a fost împușcat și el, de trei ori, devenind a patra victimă a jihadistului.
Acum însă, încercarea de a cinsti memoria jandarmului Beltrame este văzută drept o potențială ofensivă de consilierii locali de stânga ai Marsillei.
 „Consilierii de stânga, socialiști și comuniști, au refuzat ca un loc din districtul 15 să fie numit după Arnaud Beltrame. Ei au susținut că populația locală s-a schimbat și dacă dăm numele lui Arnaud Beltrame unui loc în acest cartier, populația o va lua ca pe o provocare”, a spus edilul francez.
Districtul 15 din Marsilia este locuit de o comunitate semnificativă de imigranți din Africa de Nord, care practică un islam riguros. Marsilia este și o pepinieră de jihadiști. În urmă cu un an, la 1 octombrie, un migrant ilegal din Tunisia a strigat „Allahu Akbar” înainte de a înjunghia și ucide două tinere.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button