Ivona Boitan, regizor: De ce anume le e frică de fapt activiștilor Declic
de Ivona Boitan, Facebook
Declic își învață oamenii ce să spună, practic și se dau argumente ca să își liniștească conștiința că ei sunt buni și fac bine nemergând la vot.
„Mi-e frică de oamenii de bine care, în numele credinței, se simt îndreptățiți să-i desconsidere pe cei diferiți.”
- Dacă aș avea un pol de câte ori am fost făcută idioată, „creștinopată”, „relicvă medievală” și altele, m-aș retrage la soare pe o insulă pustie și aș aștepta liniștită pensia.
„Mi-e frică să văd cum umanitatea și diversitatea ei poate fi redusă în funcție de culoarea pielii, cui te închini sau pe cine iubești.”
- I-o-te unde erau progresiștii. Oare nu sunt aceiași care țipă cu „asistații”, că să nu le mai dăm bani țiganilor, că la muncă, nu la întins mâna? Nu sunt cei supărați că ei își rod coatele prin multinaționale doar ca să-i întrețină pe toți amărăștenii?
- Sau UNELE MINORITĂȚI SUNT MAI MINORITĂȚI decât altele, fiindcă unele minorități sunt parfumate și altele nu?
„Mi-e frică să văd că oamenii au uitat că drepturile nu sunt negociabile prin referendum și nici iubirea nu se votează”
- Mno, asta cu „iubirea nu se votează” or dat-o adânc. Atât de adânc. Cine îi oprește să se iubească? Ori se bat în piept că au fost de la începutul lumii, ori ba!
- Vreau să îmi spună un cuplu de homosexuali cum au suferit ei din cauza faptului că-n România nu au dreptul la căsătorie. Vrei să-i lași partenerului averea, se rezolvă la notar. Vrei să-l pui să te decupleze de la aparate, mergi la notar (am auzit-o des pe asta cu decuplatul de la aparate…).
- Vrei să înfiezi copii? Până aici. Copiii nu sunt făcuți pentru experimente sociale.
- Vreți să acceptăm că un copil trebuie să crească ca să admită/să aleagă dacă e fată sau băiat, dar vreți să le impunem de mici un model de familie nenatural, cu doi tați sau două mame. Hai să învățăm să desenăm întâi ca Rembrandt și apoi ca Picasso, nu?
- Sunteți progresiști? Așteptați vârsta legală când copiii vor putea decide și spune cu gura lor că nu mai vor în orfelinate, preferă să fie înfiați de doi tați. Sau două mame.
„Mi-e frică să văd perdeaua groasă de fum care s-a lăsat peste problemele reale ale familiei, fie ea formată dintr-o mamă și un tată sau doar dintre o bunică și un nepot.”
- Mamă, mamă, perdeaua groasă de fum care s-a lăsat peste problemele reale ale familiei. Cred că de fapt era fumul de la joint sau narghilea. Aici, v-ați prins, intervine modelul cu „familia formată din mamă și tată vine la pachet cu bătăi, violențe, alcoolism”, flatulență și altele și altele.
„Mi-e frică de sărăcia care ne apasă și ne împovărează viitorul copiilor.”
- Un studiu recent, făcut nu de noi, ci de alții, arată că copiii români sunt printre cei mai fericiți.
- Viitorul copiilor e împovărat de fondurile care se dau aiurea pe campanii făcute să acceptăm că homosexualitatea e bună, că pe o fetiță nu e musai să o cheme Laura, că o poate chema foarte bine și Matei. Pe manuale de educare a părinților și elevilor în gândire corectă politic, acolo se duc aiurea banii… Acolo e sărăcia, acolo e viitorul amenințat.
„Mi-e frică pentru că suntem îndemnați să căutăm vinovați acolo unde nu sunt de fapt.”
- Nimeni nu caută vinovați. O prostie, nici nu merită discutat acest punct.
„Mi-e frică să văd cum oamenii politici reușesc să ne învrăjbească pentru a-și ascunde incompetența și faptele de corupție.”
- Deci pe de-o parte vorbim de învrăjbire, dar nu admitem că suntem parte din ea, de vină sunt alții, oamenii politici, în special cei care sunt pro-referendum, nu?
„Mi-e frică de faptul că bisericile îi învață pe copii să urască și să judece, mai degrabă decât să ajute și să ierte.”
- Ce să iertăm, homosexualitatea? Parcă nu e un păcat, nu e o boală, nu e nimic, e ceva normal, deci cum am putea ierta? Să judece, ce să judece, doi bărbați care se pupă pe stradă? Ce ar trebui biserica să le spună, că iubirea e iubire fie că e între doi bărbați, două femei, un bărbat și câinele său, o femeie și un decedat… Unde punem limita? Biserica există și ea de când lumea, la fel ca homosexualitatea, au coexistat pașnic fiindcă homosexualii și-au văzut de viața lor liniștiți, nu au simțit nevoia să strige în piața bisericii că ei vor să fie mirese și mai vor și un preot care să-i cunune, fiindcă iubirea e iubire. Biserica îi învață să nu judece păcătosul, ci păcatul. Nu dăm cu piatra, fiindcă lovim omul, nu păcatul lui.
„Mi-e frică să văd cum ne întoarcem unii împotriva altora din nimic.”
- Păi, hai să ne hotărâm odată, ori e nimic și atunci nimicul nu are drepturi, ori e ceva pentru care merită să lupți și atunci du-te și votează ce vrei tu, dar votează.
„Mi-e frică să văd acest precedent periculos prin care majoritatea își impune, fără compasiune, voința asupra întregii societăți.”
- Dacă e majoritate, atunci înseamnă că nu își impune voința împotriva întregii societăți, că și majoritatea face parte din societate. Și-o impune doar în fața minorității. Compasiune față de ce? Față de niște bolnavi, da, avem compasiune, dar voi susțineți că nu sunteți bolnavi. Față de o patimă? Ziceți că nici patimă nu e! Față de normalitate, cum să am compasiune față de… normalitate?
„De la atâta ură pe care o văd în jurul meu, mi-e frică să merg la referendum. Nu vreau să legitimez un proces care nu e nici democratic, nici uman.”
- Cum poate fi un referendum –forma cea mai democratică prin care se consultă tot poporul!!!! – ne-democratic? Ce înțelegem prin democratic atunci? Nu e uman? Nu e uman să ai o părere și să o susții cu argumente, nu cu pietre și injurii?!!!
„Voi sta acasă la referendum și îl voi boicota. România mea nu e nici a urii, nici a stigmatizării și nici a corupților care ne distrag atenția. Țara pe care eu o numesc acasă e locul unde fiecare e liber să-și caute și să-și găsească fericirea.”
- Boicot. Un cuvânt urât, sună ca „borhot” așa… Un cuvânt mic. Dacă înaintașii noștri ar fi boicotat luptele cu turcii, acum nu mai erați și nu aveați nici casă, nici acasă. Boicotați ce, pe cine? De fapt știți că singura voastră șansă este să nu treacă acest referendumul neîmplinindu-se numărul de 6 milioane și asta încercați să faceți, să-i determinați pe cât mai mulți să stea acasă, vreți să câștigați rușinos prin neparticipare!!!!
Citește mai multe opinii de Ivona Boitan