opinii

Ivona Boitan despre legalizarea prostituției: „O societate care se pretinde evoluată dar acceptă acest tip de sclavagism este ipocrită”

Dacă aș avea câte un leu paraleu de câte ori am zis că personaj mai nociv pentru România decât Băsescu, greu de găsit, apoi să știți că aș putea trăi liniștită pe o insulă cu apă azurie până sună poștașul de două ori cu pensia.

El a trivializat totul. Hăhăielile lui, miștourile lui scoase din gura unui președinte au dat cep manelizării. ”Cireșica” a devenit brand național și deodată ideea că politica se poate face în șlapi și cu maiou și burta la vedere a părut ceva fezabil. pe lângă asta desigur, marile cazuri de dispariție a flotei, de vânzări pe nimic, fratele mână-n mână cu maneliștii și altele și altele. Dar eu pun trivializarea pe primul plan.

Aflu că azi că fostul marinar fost președinte a glăsuit că scufia de mărgăritar care ne lipsește nouă în general e legalizarea prostituției. Te întrebi dacă toată povestea asta sinistră de la Caracal și Deveselu nu e cumva doar ca să iasă această idee la iveală, cum că e musai de legalizat prostituția. Adică : rețelele sunt gata formate, căile bătătorite, fetele deja există și vor fi, cerere cât cuprinde-practic e păcat nu să pierdem bunătate de logistică, nu? E ca și când ai spune că ai autostrăzi, ai garaje, ai piață de desfacere dar nu dai voie mașinilor să circule, curat cinsim, domnule!

E foarte probabil că americanilor nu le-a picat bine povestea asta și au cerut clar legalizarea prostituției. Doar e ceva banal în America, noi suntem în NATO, deci-legalizarea prostituției. Cine are de câștigat? Cei care au rețeaua gata făcută. Mai câștigă și medicii, mai pune un impozitat bun și statul român, și atunci care e treaba?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cine are de pierdut, ne întrebăm, firește. Păi are de pierdut tinerica frumușică fără bani, care se chinuie să-și facă o existență, și căreia vine statul și îi spune că asta e cea mai veche meserie, că e o meserie ca oricare alta. Onorabilă, cu patalama, impozabilă.

Se pierd ani de zile de luptă a femeilor de a fi considerate mai mult decât o bucată de carne. O societate care se pretinde evoluată dar acceptă acest tip de sclavagism este ipocrită.

Pe de-o parte femei care conduc instituții, pe de alta femei reduse la rang de animal. Păi care atunci statutul femeii? Legalizarea prostituției într-o țară sărăcită precum e România acum echivalează cu recunoașterea faptului că femeile ne-au rămas ultima resursă.

Și nu e așa. Ultima noastră resursă e și prima noastră resursă: suntem o țară creștină și dacă vor să exportăm credința creștin ortodoxă o facem cu mare bucurie și fără impozitări suplimentare. Matisse a desenat românca îmbrăcată cu ia, hai s-o păstrăm așa, deși poate că oameni ca fostul marinar fost președinte nu o apreciază decât cu condicuță și bec roșu la poartă. Unii vor România tractir, noi o vrem cel puțin îmbrăcată, dacă nu chiar mare cucoană.

Foto: Centre Pompidou

Citește mai multe opinii de Ivona Boitan

Mărturia unei tinere traficate de iubit prin metoda LOVERBOY: „Prostituţia nu-i altceva decât un act de violenţă care lezează demnitatea umană”

Pentru ADOLESCENTE. Fă-ți Testul LOVERBOY. Află dacă ești VULNERABILĂ sau chiar ÎN PERICOL!

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Contra legalizării prostituției: STUDII, articole, RAPOARTE

Vasile Bănescu: „Cui folosește această ipotetică legalizare (a prostituției)? În niciun caz victimelor femei, ci negustorilor de carne vie și clienților acestora”

Cătălin Ivan: Soluția nu este legalizarea prostituției, ci lupta fermă împotriva clanurilor de interlopi care fac trafic de carne vie și finanțează partide și oameni politici

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Băsescu, de ce ne mințiți? Rapoartele din OLANDA și GERMANIA, unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ: 90% dintre femei sunt FORȚATE

Polițist din Germania, țară unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ din 2002: 90% din femei sunt FORȚATE să se prostitueze

Fost europarlamentar despre legalizarea prostituției în Olanda: Sacrificarea drepturilor unei majorități a femeilor violate și abuzate pentru o minoritate care se prostituează voluntar

Europarlamentarul Maria Grapini către Președintele Parlamentului UE: „Nu va putea nicio țară singură să rezolve traficul de persoane atât timp cât acesta este transfrontalier”

Alexandru Cumpănașu către autoritățile europene: Țările UE tolerează traficul de persoane din România. Cetățenii europeni sunt beneficiari în țările unde prostituția este legalizată

Evaluarea a 10 ani de politici privind prostituția în Suedia și Olanda

Studiu: Proiectele UE pentru lupta împotriva traficului cu ființe umane sunt subfinanțate

Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori ​aceasta, iar legalizarea prostituției și extinderea UE au dus la creșterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button