prostitutiereligietrafic de persoane

Vasile Bănescu: „Cui folosește această ipotetică legalizare (a prostituției)? În niciun caz victimelor femei, ci negustorilor de carne vie și clienților acestora”

Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis, citat de Activenews.ro, un punct de vedere referitor la opinia fostului președinte Traian Băsescu, care crede că legalizarea prostituției ar combate traficul de persoane. Traian Băsescu a mai reproșat Bisericii Ortodoxe Române că se opune legalizării prostituției. Redăm mai jos poziția formulată de Vasile Bănescu.


„Antidotul la fenomenul crunt al traficului de persoane (un rău pur, perpetuat în contextul erodării autorității în spațiul public, al subminării ideologice a valorilor morale și al refluxului severității necesar punitive față de criminalitate în numele mincinos al toleranței) nu poate fi legalizarea unui alt rău nu mai puțin pur (prostituția).

A fi legal nu mai coincide de mult în mod subînțeles cu a fi moral. E cel puțin nerealist să crezi că împingerea formală în „legalitate” a unor rele sociale le transformă pe acestea în  contrariul lor.

Pledarea pentru legalizarea prostituției (conținutul termenului nu poate fi nicicând îmblânzit) coincide cu exprimarea unui crez personal contrar Crezului creștin universal și celei mai înalte viziuni antropologice asupra femeii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ameliorarea și vindecarea oricărei suferințe/ maladii morale a organismului social nu se poate realiza prin recunoașterea unui nefiresc statut de legalitate a acesteia, ci prin consolidarea sistemului de Educație fondat pe rigoare, efort intelectual și disciplină formatoare, prin adecvarea realistă a acestuia la valorile concrete ale autenticului creștinism dătător de viață comunitară și de ordine morală. În absența acesteia orice societate intră într-o derivă  periculoasă și într-o stare de confuzie spirituală adânc destrămătoare.

Răul din registrul personal sau social poate fi convertit în bine doar pe calea nobilă a educației persoanei umane, prin luptă cu sinele egoist ispitit constant de pervertire, nu pe scurtatura dezonorantă a numirii răului „bine”, iluzionându-ne că acesta din urmă se naște și crește în altă parte decât în inima noastră.

Cui folosește aceasta ipotetica legalizare? Ca în niciun caz victimelor si părților slabe din acest fenomen, anume femeile; ci negustorilor de carne vie si clienților acestora.”

Cătălin Ivan: Soluția nu este legalizarea prostituției, ci lupta fermă împotriva clanurilor de interlopi care fac trafic de carne vie și finanțează partide și oameni politici

Băsescu, de ce ne mințiți? Rapoartele din OLANDA și GERMANIA, unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ: 90% dintre femei sunt FORȚATE

Polițist din Germania, țară unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ din 2002: 90% din femei sunt FORȚATE să se prostitueze

Fost europarlamentar despre legalizarea prostituției în Olanda: Sacrificarea drepturilor unei majorități a femeilor violate și abuzate pentru o minoritate care se prostituează voluntar

Europarlamentarul Maria Grapini către Președintele Parlamentului UE: „Nu va putea nicio țară singură să rezolve traficul de persoane atât timp cât acesta este transfrontalier”

Alexandru Cumpănașu către autoritățile europene: Țările UE tolerează traficul de persoane din România. Cetățenii europeni sunt beneficiari în țările unde prostituția este legalizată

Evaluarea a 10 ani de politici privind prostituția în Suedia și Olanda

Studiu: Proiectele UE pentru lupta împotriva traficului cu ființe umane sunt subfinanțate

Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori ​aceasta, iar legalizarea prostituției și extinderea UE au dus la creșterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button