prostitutietrafic de persoane

Contra legalizării prostituției: STUDII, articole, RAPOARTE

Argumente contra legalizării prostituției

Mai jos poţi găsi în format .pdf câteva studii şi materiale documentare care argumentează opoziţia noastră faţă de legalizarea prostituţiei.

1. Fața ascunsă a prostituției legalizate (Ro)

Lucrare medicală și sociologică, editată de Grupul de Iniţiativă pentru Apărarea Familiei, ca răspuns la proiectul de lege privind legalizarea prostituţiei în România.

2. Împotriva legalizării prostituţiei (Ro)

Poziţia oficială a Asociaţiei pentru Promovarea Femeii din România (APFR). Documentul explică de ce legalizarea prostituţiei nu este o alternativă viabilă pentru România.

3. Rezoluție a Parlamentului European de condamnare a prostituției (Ro)

Raportul referitor la exploatarea sexuală și prostituția – impactul acestora asupra egalității de gen, raportor Mary Honeyball (Marea Britanie)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

4. Legea suedeză pentru prevenirea și combaterea prostituției (Ro)

În Suedia, pentru neutralizarea flagelului prostituției este sancționată cererea de servicii sexuale. Așa-numitul „model suedez” este recunoscut ca unul de succes.

5. Mituri despre prostituție (Ro)

Optsprezece fapte explicate despre prostituție, care demontează miturile avantajelor legalizării prostituției.

6. Legalizarea prostituției în Germania: un eșec (Ro)

Reportaj Der Spiegel: Germania a legalizat prostituția în urmă cu mai mult de zece ani, sperând că astfel cele care lucrează în industria sexului vor avea condiții de lucru mai bune și mai multă independență. Acest lucru nu s-a întâmplat. Exploatarea femeilor și traficul de persoane s-au agravat.

7. Convenţia ONU pentru suprimarea traficului de persoane şi a exploatării prostituţiei (Ro)

Adoptată la data de 2 decembrie 1949 prin rezolutia 317 (IV), Convenţia, la care România este parte (prin Decretul nr. 482, publicat în „Buletinul Oficial al României“, partea I, nr. 46/10.12.1954), consideră ca prostituţia şi răul care o însoţesc, traficul cu fiinţe umane în vederea prostituării lor sunt incompatibile cu demnitatea şi valoarea persoanei umane şi pun în pericol bunăstarea individului, a familiei şi a comunităţii.

8. Raport privind consecinţele legalizării prostituţiei (En)

Raportul, realizat în anul 2009 de Family Research Council (SUA), organizaţie dedicată promovării rolului vital al familiei în societate.

9. O examinare critică a răspunsurilor la prostituţie în patru ţări (En)

Raport realizat în anul 2004 la comanda Parlamentului local al Scoţiei analizează situaţia din Victoria (Australia), Irlanda, Olanda şi Suedia. Concluzia sa este că legalizarea prostituţiei nu este o soluţie viabilă.

10. Zece motive pentru a nu legaliza prostituţia (En)

Author: Janice G. Raymond – Coalition Against Trafficking in Women International (2003)

11. Legalizarea prostituţiei: un experiment social eşuat (En)

Discurs rostit de Sheila Jeffreys, misiunea suedeză pe lângă Comisia pentru Statutul Femeii, Naţiunile Unite, New York, 2003.

12. Drepturile acordate de UE victimelor traficului de persoane (En)

Comisarul european Cecilia Malmström a realizat în 2013 un raport privitor la sclavagismul din Europa, document care punea în lumină că cea mai mare parte din persoanele traficate provin din România şi Bulgaria. Potrivit statisticii oficiale (Eurostat), victimele exploatării moderne sunt 68% femei, 17% bărbaţi, 12% fete şi 3% băieţi. În cea mai mare parte este vorba de prostituţie (62%)şi apoi de muncă forţată (25%). Restul îi cuprinde pe cei obligaţi să cerşească sau să-şi doneze organele. Conform raportului, numărul victimelor a crescut, pe când cel al traficanţilor pedepsiţi a scăzut.

„Dar informaţiile pe care le deţinem noi sunt numai vârful aisbergului”, a admis comisarul Malmström. „Nu dispunem de date suficiente, aşa încât o analiză comparativă a situaţiei victimelor în anumite ţări europene nu poate fi efectuată. Victimele pot fi identificate numai acolo unde se fac anchete”, a precizat Marian Benbow, jurist al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM).

Mai multe informații la: Antiprostitutie.ro

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Vasile Bănescu: „Cui folosește această ipotetică legalizare (a prostituției)? În niciun caz victimelor femei, ci negustorilor de carne vie și clienților acestora”

Cătălin Ivan: Soluția nu este legalizarea prostituției, ci lupta fermă împotriva clanurilor de interlopi care fac trafic de carne vie și finanțează partide și oameni politici

18 Mituri despre prostituție sau de ce legalizarea ei în alte state a fost un eșec

Băsescu, de ce ne mințiți? Rapoartele din OLANDA și GERMANIA, unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ: 90% dintre femei sunt FORȚATE

Polițist din Germania, țară unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ din 2002: 90% din femei sunt FORȚATE să se prostitueze

Fost europarlamentar despre legalizarea prostituției în Olanda: Sacrificarea drepturilor unei majorități a femeilor violate și abuzate pentru o minoritate care se prostituează voluntar

Europarlamentarul Maria Grapini către Președintele Parlamentului UE: „Nu va putea nicio țară singură să rezolve traficul de persoane atât timp cât acesta este transfrontalier”

Alexandru Cumpănașu către autoritățile europene: Țările UE tolerează traficul de persoane din România. Cetățenii europeni sunt beneficiari în țările unde prostituția este legalizată

Evaluarea a 10 ani de politici privind prostituția în Suedia și Olanda

Studiu: Proiectele UE pentru lupta împotriva traficului cu ființe umane sunt subfinanțate

Leo van Doesburg, ECPM: Majoritatea prostituatelor se prostituează fără a dori ​aceasta, iar legalizarea prostituției și extinderea UE au dus la creșterea traficului de persoane – cele mai multe victime, din România


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button