familie

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, cheamă religioșii și nereligioșii să voteze DA la referendumul pentru căsătorie

De praznicul Înălțării Sfintei Cruci, sărbătoare cu încărcătură simbolică pentru creștini, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a transmis un mesaj mai deosebit: de mobilizare civică pentru participarea la vot și votarea la referendum în favoarea căsătoriei și familiei naturale.

Acest mesaj este unul deosebit prin faptul că se adresează atât persoanelor religioase, cât și celor nereligioase, dar care prețuiesc valoarea familiei naturale:

Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne apropiem de ziua cea mare, în care orice conștiință creștinească și românească este chemată să se implice în apărarea familiei prin modificarea Constituției de definire a căsătoriei în exclusivitate formată din bărbat și femeie, adică familia: bărbatul, femeia și pruncii lor.

Nădăjduiesc din toată inima că românii ortodocși, neortodocși, care cred puternic în Dumnezeu sau poate au la baza convingerilor lor altceva, dar sunt atașați valorilor familiei, să se prezinte în ziua respectivă la vot, pentru că importanța acestui moment nu cred că poate fi depășită e vreo altă lucrare care are loc în arealul nostru în această perioadă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu gândul la strămoșii, cu gândul la părinții noștri, cu gândul la copiii noștri, cu gândul la neamul nostru, cu gândul la viitorul Europei și al lumii, este de bine ca în ziua de 7 octombrie, sau în ziua în care se va organiza referendumul, probabil în această zi, să fim cu toții acolo cu iubire, cu iertare, dar și cu îndrăzneală sfântă pentru a ne mărturisi crezul nostru lăuntric cel mai adânc.

Doamne ajută!

Mesajul a fost transmis prin intermediul unui video postat LIVE pe pagina de Facebook a Parohiei Vovidenia Botoșani, după ce înaltul ierarh a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Lebăda.

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button