familiereligievalorile familiei

IPS Andrei de Ziua Familiei: Țara și lumea vor merge bine dacă și familia creștină va continua să aibă un rost important

de Redacția Stiripentruviata.ro

În mesajul său de Ziua Internațională a Familiei (15 mai), Mitropolitul Clujului spune, citând din Biblie, că familia formată dintr-un bărbat și o femeie este întemeiată de Dumnezeu în rai. El mai arată cum trebuie să fie relația dintre membrii familiei, după exemplul dat de Iisus Hristos în copilăria Sa, când le-a fost total supus părinților săi, în timp ce aceștia Îi erau total devotați pentru a-I purta de grijă.

Ierarhul îl mai citează mai citează pe poetul clujean Ioan Alexandru, care scria într-un eseu:

„Familia este întemeiată pe cea mai trainică dimensiune a universului, care nu piere niciodată, și aceasta este dragostea. Unde apare familia apare și grădina și oriunde a ajuns omul prin noaptea istoriei, rămânerea lui într-un loc a însemnat și încropirea grădinii… Locul unde se întemeiază rânduiala unei patrii și statornicii, în spiritul legilor morale, a jertfei de sine, a răbdării, încrederii și dragostei, este acest cuib arhaic și sacru, unde doi oameni, mai întâi un tânăr bărbat și o fată, se hotărăsc să-și unească viața în cuget și simțire, prin legământul de aur al inelului nunții, care desăvârșește cerul pe pământ, în vederea lucrării și privegherii, a nașterii de prunci și a împlinirii spirituale în lumina moștenirii părinților.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

IPS Andrei mai scrie în mesajul său:

„Oamenii deosebiți au crescut într-o familie rânduită, rostuită, credincioasă și bună. Așa că, acum când ne aducem aminte de familie, sigur că nu putem să nu subliniem locul ei important în viața omenirii: familia noastră creștină se așază la temelia țării, a patriei, și nădăjduim că pe mai departe ea va avea un rost important pentru credincioșii noștri!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button