avort

Ironia faptelor: Whoopi Goldberg felicită cea mai mare rețea de servicii de avort din SUA, continuatoarea unei tradiții tulburătoare de „plivire” a populației de culoare

whoopigoldberg11

de Mirela Florescu, Știri pentru viață, 21 octombrie 2016

De curând, cea mai mare rețea de clinici de avort din SUA, Planned Parenthood, care primește finanțare publică de la guvernul federal american, și-a serbat centenarul.

Invitată pe 17 octombrie la emisiunea The View de la televiziunea ABC, îndrăgita actriță americană Whoopi Goldberg, eroina multor comedii spumoase și filme educative, de construire a caracterului tinerilor, a declarat, în aplauzele publicului selectat să asiste în platou:

Să ne rezervăm un moment pentru a onora aniversarea de 100 de ani a organizației care a schimbat jocul în privința problemelor de sănătate ale femeilor din America și continuă să o facă și azi.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La mulți ani, Planned Parenthood! 100 de ani.

Acest moment a avut loc chiar înainte de pauza publicitară, asigurându-se astfel inexistența unei replici de la alt invitat din platou care nu ar fi fost de acord cu afirmația.

Dar poate că afirmația în sine a fost tot una de natură… publicitară.

Citește și VIDEO: Clinicile de avort din SUA recoltează și vând ilegal organe fetale. Pentru a le obține intacte, „e importantă dilatarea și cooperarea pacientei”

Citește și VIDEO ȘOCANT: Personalul clinicilor de avort din SUA cotrobăie prin rămășițele copiilor avortați, vânzând pe piața neagră tot ce e intact

Citește șiVIDEO. SUA: rețea de clinici de avort vinde ilegal organe de copii avortați

 

Planned Parenthood a fost fondată de o eugenistă

Să facem puțină istorie: Planned Parenthood a fost inițial înființată în 1921 de eugenista Margaret Sanger sub numele de The American Birth Control League. Inițial, organizația lucra în clandestinitate, deoarece contracepția era interzisă în SUA, fiind pusă în legătură cu moravurile ușoare și exploatarea sexuală. Exista o lege împotriva pornografiei care interzica și distribuirea de contraceptive. Sexul era văzut ca dedicat exclusiv relațiilor maritale. Margaret Sanger a fost adesea arestată pentru că distribuia produse și metode contraceptive în cartierele sărace.

În 1942, The American Birth Control League și-a schimbat numele în Planned Parenthood. Fondatoarea ei, asistenta medicală Margaret Sanger, pretindea că vrea să ajute femeile sărace să evite sarcinile nedorite, dar le iniția și în metode aboritve în stadiu foarte timpuriu al sarcinii.

În realitate, Margaret Sanger susținea, în publicațiile pe care le-a fondat, că societatea trebuie „plivită de buruienile” reprezentate de săraci, slabi cu mintea și persoane de culoare. Darwinistă convinsă, ea aplica principiile supraviețuirii celui mai adaptat la teoria socială și considera că, pentru a asigura progresul social, este de datoria societății să elimine gruprile vulnerabile sau mai puțin dezirabile din păturile de jos ale societății. Acestea se înmulțeau adesea excesiv în viziunea ei și consumau inutil resursele celorlalți membri ai societății.

Viziunea care cere practic epurarea socială a unor grupuri sau tipologii de persoane se numește eugenism și este soră bună cu nazismul, care își propunea să epureze societatea pe criterii etnice.

Iată câteva citate din opera lui Margaret Sanger:

Fondurile care ar trebui folosite pentru creșterea standardului nostru de civilizație sunt deturnate către menținerea unora care nu ar fi trebuit să se nască niciodată. (…) THE AMERICAN BIRTH CONTROL LEAGUE (Liga Americană pentru Controlul Nașterilor) își propune să lumineze și să educe toate segmentele publicului american cu privire la diversele aspecte ale pericolului procreării necontrolate și la necesitatea imperativă a unui program mondial de control al nașterilor.

„APPENDIX. Principles and Aims of the American Birth Control League”
în The Pivot of Civlization, New York, Brentano’s Publishers, 1922, pp. 279-282

 

Margaret Sanger voia să sterilizeze grupuri întregi de populație, visa la introducerea de permise speciale pentru nașterea de  copii și spunea că familiile numeroase sunt „imorale” și încurajarea lor reprezintă „cel mai grav rău al timpurilor noastre” (Woman and the New Race, cap. 5: “The Wickedness of Creating Large Families” /(Femeia și noua rasă, cap. 6, „Ticăloșia Creării de Familii Numeroase”)

Mai multe extrase din opera lui Margaret Sanger, cu sursele lor, în articolul 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Dar poate că cel mai șocant citat din opera ei este următorul:

Ar trebui să angajăm trei-patru pastori de culoare, preferabil cu experiență în asistența socială și cu personalitate carismatică. Cea mai bună abordare educațională pentru negri este prin apelul religios. Nu vrem să ni se ducă vestea că vrem să exterminăm populația de negri…

Scrisoare către dr. Clarence Gamble, 255 Adams Street, Milton, Massachusetts, 19 decembrie 1939.
Citată în Sophia Smith Collection, Smith College, North Hampton, Massachusetts
și în Linda Gordon, Woman’s Body, Woman’s Right: A Social History of Birth Control in America,
New York, Grossman Publishers, 197

În memoriile sale, Bernard Nathanson, unul din cofondatorii Ligii Naționale Americane pentru Abolirea Legilor Avortului (NARAL), povestește despre felul în care celălalt co-fondator, Laurence Lader, a înțeles ca, în deceniul al șaptelea al secolului XX, să aplice strategia sugerată de Sanger în activitatea de promovare a liberalizării avortului în SUA:

Lader și-a dat seama că avea nevoie de vocea femeilor. Nathanson aduce în lumină felul în care Lader a recrutat femei pentru cauza liberalizării avortului. El evocă o remarcă a lui Lader:

Dacă e să scoatem avortul din cărți în stradă, trebuie să recrutăm feministe.

Cu alte cuvinte, bărbații aveau să conducă în continuare organizația, punând o femeie ca paravan. Nathanson își amintește de calculele lor politice:

«Trebuie să avem femei în față. Mă-nțelegi?», a spus el (Larry).

Da, îl înțelegeam. Dădea dovadă de un simț politic impecabil.

«Și persoane de culoare. Mai ales femei de culoare. De ce naiba nu reușesc să înțeleagă ce importantă e pentru ele această mișcare?»

 

La câteva decenii distanță, faptele au confirmat că planul ei a fost pus în aplicare cu succes de Planned Parenthood. Citiți în continuare în ce fel.

Cinicile de avort Planned Parenthood targetează populația de culoare

Statisticile oficiale ale Centrului American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor arată că peste 35% din toate avorturile în America se fac în rândul populației afro-americane, cu toate că acest grup reprezintă doar 12,8% din populația SUA. Numărul avorturilor la mia de femei afro-americane este de patru ori mai mare decât în rândul femeilor caucaziene (cu pielea albă).

Life News a prezentat în 2012 o analiză făcută de Life Issues Institute, care a comparat datele de la biroul de recensământ cu locațiile clinicilor de avort Planned Parenthood. A constatat că 62% dintre acestea sunt la distanță de mers pe jos (maximum 3 km) de zone dens populate cu locuitori afro-americani.

Ironia este că și-au găsit până și pastorul de culoare al zilelor noastre. Azi acesta are chipul lui Whoopi Goldberg, o figură îndrăgită și respectată atât de comunitatea afro-americană, cât și de toți americanii obișnuiți și – de ce nu? – de întreaga lume care i-a privit cu drag filmele.

Iată că mai cade un idol, care se dovedește doar o „preoteasă” mincinoasă. Aceasta propovăduiește și celebrează faptul că femeile de culoare din SUA, în loc să fie sprijinite în criza de sarcină, merită doar să fie trimise la clinica de avort. Iar această tristă realitate este prezentată drept „servicii de sănătate pentru femei”.

Citește și Pastorii de culoare cer îndepărtarea bustului lui Margaret Sanger de la Muzeul Smithonian, pe motive de rasism

Citește și UPDATE. Alegeri SUA: Hillary Clinton felicită cea mai mare rețea de clinici de avort din SUA la 100 de ani de la înființare

Citește și Viață nedemnă de viață: programul de eutanasie introdus de naziști

Citește și Eugenia: Metamorfozele răului

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button