adopţie

Începe Summit-ul ARFO 2019, cel mai mare eveniment dedicat adopției

de Redacția Stiripentruviata.ro

Alianţa România Fără Orfani organizează Summit-ul ARFO, cel mai important eveniment în domeniul adopției și protecției copilului, în perioada 7-9 noiembrie 2019, București.

“O familie pentru acasă” este meniul pe care cei peste 50,000 de copii aflați în îngrijirea statului ar dori să-l comande, dacă ar putea. Copii pentru care conceptele de “familie” sau “acasă” sunt doar vise frumoase. Peste 500 de părinți adoptivi, asistenți maternali sau sociali, copii adoptați sau aflați în plasament, lucrători în ONG-uri, angajați și directori ai DGASPC, clerici și parlamentari vin împreună animați de un singur vis: cum ar fi dacă fiecare copil din România ar crește într-o familie dedicată bunăstării lui.

Ajuns la a VI- a ediție,  ARFO2019 reprezintă o călătorie pe care o vom face împreună, prin instruiri specifice fiecărei categorii de persoane interesate în domeniu. Participanții pot alege între 40 de workshop-uri pe diferite teme susținute de specialiști naționali și internaționali, rezultatele ultimelor cercetări în domeniu și sesiuni motivaționale.

Summit-ul ARFO, găzduit de Crystal Palace Ballrooms, își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România și va fi precedat de două prelegeri simultane care se desfășoară în perioada 6-7 noiembrie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Prelegeri

  • Curs “Îngrijirea competentă a copiilor care au suferit traume” – în care se abordează subiecte precum înțelegerea traumei și impactul acesteia în procesul de dezvoltare în funcție de vârstă sau deprinderi esențiale în îngrijire
  • Curs “Managementul de caz în serviciile sociale pentru protecția copilului și suportul familiei” – destinat persoanelor cu atribuții în management de caz din serviciile sociale publice și private, precum și managerilor serviciilor sociale.

Program

6 noiembrie

8:30 – 9:30 înregistrarea participanților la prelegerile simultane
09:30 – 12:30 prelegeri simultane: “Îngrijirea competentă a copiilor care au suferit traume” și “Managementul de caz în serviciile sociale pentru protecția copilului și suportul familiei”
12:30 – 14:00 prânzul
15:00 prelegeri simultane

7 noiembrie

09:30 – 12:30 prelegeri simultane
12:30 – 14:00 prânzul
15:00 – 17:30 înregistrarea participanților la Summitul ARFO 2019
17:30 – 19:00 cină
19:00 prima sesiune a summitului

8-9 noiembrie

Summitul ARFO 2019, care se încheie în ultima zi cu prânzul, între orele 13:00 – 14:30.

Sursa: România fără Orfani


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button