familiefotografii pro-viață

În noiembrie, Asociația Unu și Unu a organizat Luna Bebelușilor Prematuri

Ziua Internaţională a Prematurităţii se desfăşoară din 2010 în peste 60 de ţări la nivel global, atingând 1.5 miliarde de oameni.,iar anul acesta, Asociația Unu și Unu a sărbătorit cu mai multe acțiuni desfășurate la nivel național.

Pe 17 noiembrie 2018, Asociația Unu și Unu a reușit iluminarea Ministerului Sănătății în culoarea prematurității.

Iluminatul în mov – culoarea prematurității, o campanie-ștafetă între părinți de copii prematuri pentru a pune sub reflectorul de culoare mov problemele cu care s-au confruntat, dar și un eveniment tip Human Library sau o paradă a Absolvenților de terapie intensivă neonatală” sunt acțiunile realizate de Asociația Unu și Unu în luna noiembrie, de Ziua Internațională a Prematurității.

Așa cum o face de 5 ani, Asociația Unu și Unu a fost alături de copiii născuți prematur și de familiile lor, dar și de medici și asistente prin acțiuni la nivel național.

De-a lungul timpului au fost luminate în culoarea prematurității mai multe monumente, statui sau clădiri precum: The Empire State Building (New York), iar anul acesta CN Tower (Toronto) sau Olympic Tower (Berlin).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Campania 1 din 10 ferestre e mov”.

Între 1 și 30 noiembrie Asociația Unu și Unu a inițiat o ștafetă în București și Cluj, prin care părinții au fost invitați să își lumineze fereastra casei/apartamentului cu un reflector mov, atrăgând astfel atenția că în acea familie s-a născut un bebeluș prematur.

Ziua Prematurilor sărbătorită la Spitalul Universitar de Urgență București.

Pe 19 noiembrie cadrele medicale ale secției de neonatologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București în parteneriat cu Asociația Unu și Unu au sărbătorit cei mai mici și curajoși pacienți ai spitalului.

Aproape 50 de copii născuți prematur au pășit curajoși pe covorul roșu în parada Absolvenților de Terapie Intensivă Neonatală”, fiind aplaudați de părinți și cadre medicale pentru performanța de a câștiga lupta cu viața.

Biblioteca Vie a Bebelușilor din Terapie 23 noiembrie.

Cei prezenți la evenimentul de la Librăria Cărtureşti din Iulius Mall Cluj-Napoca au putut citi”/asculta live poveștile unor oameni care fie au trăit, fie au asistat la povestea emoționantă scrisă” de destin între un părinte și copilul lui născut prematur.

Asociația Unu și Unu a realizat acest eveniment pentru a aduce în prim plan importanța legăturii dintre părinți și copiii lor prematuri.

Asociaţia Unu şi Unu în parteneriat cu EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) coordonează activităţi la nivel local dar şi global, pentru a atrage atenţia asupra problemelor grave privind prematuritatea şi pentru a oferi speranţă familiilor afectate de acest fenomen. Misiunea Unu și Unu este de a îmbunătăţi sănătatea bebeluşilor prin proiecte de prevenţie, informare şi educare a societăţii civile privind bebeluşii abandonaţi, naşterea înainte de termen, oferirea de suport prematurilor şi bebeluşilor spitalizati, precum şi derularea de proiecte privind urmărirea, monitorizarea copiilor după externare până la vârsta de 18 ani.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button