libertate de conștiință

În anul 2018 s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 50 de ani

Anul 2018 a fost anul cu cele mai puţine naşteri din ultima jumătate de secol. Îngrijorați că natalitatea scade într-un ritm alarmant, mai mulţi primari din ţară le oferă până la 2.000 de lei tinerilor care aduc pe lume un copil.

Stabilitatea financiară este grija multor tineri, astfel că tot mai mulți dintre aceștia amână să devină părinți.

„Vârsta la care femeile din România hotărăsc să devină mame e din ce în ce mai mare, care nu se pliază neapărat pe vârsta la care mama ar fi cea mai fertilă. Cea mai fertilă perioadă pentru mămică este între 20 şi 25 de ani”, susține Cornelia Preda, medic primar neonatolog.

Scaderea populației este cauzată și de exodul conaționalilor care pleacă să lucreze în străinătate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: a1.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Pe vremuri copii se făceau cu încredere în Dumnezeu. Acum copii au ajuns a se face de către mulți doar dacă au o sursa de venit de încredere. Pe o nota umoristică, concluzia ar putea fi că în conformitate cu aceste criterii, momentul cel mai potrivit la care se pot face copii este ………. pensionarea!

    Bătrânii au spus ” Fiecare copil se naște cu o pâine sub braț!”. Cine are minte neintoxicată televizionistic …. pricepe din prima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button