adolescenţilibertate de conștiință

Lucian Mîndruță: Biserica e singura instituție care s-a ținut de un plan. Măcar să nu o urâm dacă nu ne lasă inima să o felicităm

Jurnalistul Lucian Mîndruță, cunoscut pentru poziția sa anti-Biserică, a recunoscut pe Facebook că Biserica Ortodoxă română este singura instituție din România care a dovedit că poate duce la capăt un proiect. El a mai scris că a urî Biserica înseamnă a-i urî și pe care fac parte din ea și a chemat la alianțe mai largi în societate, inclusiv între cei religioși și cei non-religioși. De la „Catedrala Neamului” la „România Neamului”, sugerează el. Redăm integral postarea jurnalistului:


Stiti foarte bine ce cred despre religia organizata in forma bisericilor, oricare ar fi ele. Nu repet, ca nu despre asta e vorba.

Altceva vreau sa va spun: azi, zeci de mii de oameni s-au dus la Catedrala Neamului. Alte sute de mii s-au uitat probabil la televizor. Pentru ei, asta inseamna ceva.

Cred ca oamenii care vor sa schimbe in bine tara asta ar trebui sa caute in ei aliati, nu inamici. Si mai cred ca, dincolo de faptul ca si banii nostri sunt acolo, in loc sa fie in sosele si spitale, ar trebui acum, cand ei se bucura, sa nu-i uram.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cred ca discursul urii e un mecanism prea simplu si deja prea ineficace in a aduce romanii impreuna pentru un ideal. Cum observa si Vlad Petreanu in dimineata asta, dintre toate institutiile din tara asta, doar biserica si-a facut un plan si s-a tinut de el.

Ei si Daruieste Viata, care sunt cam in aceeasi faza cu spitalul, desi cu bani privati de data asta

Cred ca trebuie sa luam de aici un exemplu: trebuie sa te concentrezi pe proiectul tau si sa te tii de el cu dintii, cu toate mijloacele, ani la randul.

Se cuvine deci, cu sportivitate, macar sa nu haterim biserica, daca nu ne lasa inima s-o felicitam.

Si sa ne spunem si noi, in barba, cu speranta:

Intr-o buna zi vom avea si noi Romania Neamului.

O tara pentru noi toti!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button