homosexualitate

Guvernul Coației a încearcat să ignore 750.000 de semnături în favoarea unui referendum pentru definirea familiei

În luna august, Ministrul Administrație Publice din Croația, Arsen Bauk, a declarat că proiectul de lege ce acordă parteneriatelor homosexuale aceleași drepturi legale ca și căsătoriilor, nu va folosi termenii de „căsătorie gay” sau „parteneriate civile”, ci de „uniuni consensuale”. Conform proiectului de lege, partenerii homosexuali vor putea moșteni proprietăți și vor primi aceeași protecție socială și avantaje fiscale ca și cuplurile din cadrul căsătoriilor naturale.

Bauk a declarat ziarului Jutarnij List din Zagrab că guvernul analizează în continuare dacă legislația va permite și adopțiile. Bauk a spus, totuși, că proiectul de lege va include prevederi pentru „ca un membru al cuplului să poată adopta copilul biologic al celuilalt, în cazul în care părintele natural este necunoscut sau nu mai este în viață.”

Croația, o țară predominant catolică, a permis de mai multă vreme lesbienelor să recurgă la inseminarea artificială de la donatori de spermă anonimi, iar Bauk a declarat că „acum este important ca statul să recunoască această realitate și să ofere garanții chiar și celeilalte mame.”

Guvernul a anunțat, după alegerile din 2011, că una dintre priorități va fi crearea uniunilor civile homosexuale. Ca răspuns, s-a format o coaliție la nivel local intitulată „În numele familiei” (În the Name of the Family), ce a anunțat că va promova „valorile umane universale, precum asociațiile religioase, comunitățile, mișcările și toți cei care susțin căsătoria ca uniunea doar dintre un bărbat și o femeie.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În iunie, guvernul a ignorat normele constituționale pentru referendum, susținând că cele aproape 750.000 de semnături strânse pe o petiție pentru un vot public pe această temă nu au reușit să îndeplinească cerințele. Aceasta în ciuda faptului că 3.760.000 cetățeni – dintr-o populație totală de 4,3 milioane – au fost eligibili pentru a vota la alegerile europene, ceea ce înseamnă că petiția a reprezentat aproximativ 20% din sistemul public de vot. Legea referendumului din Croația cere ca petițiile să aibă semnăturile a 10% din electorat.

Guvernul a susținut că, pentru acest referendum, electoratul depășește 4.560.000 – „un număr care include aproape cu siguranță și pe cei decedați, fantomele și voturile duble”, au spus într-o declarație de presă inițiatorii petiției.

Vesna Pusic, ministrul Afacerilor Externe, a declarat mai târziu că referendumul nu are decât o funcție consultativă, chiar dacă ar fi să meargă mai departe. Viceprim-ministrul Stazić, de asemenea, a declarat că votul oamenilor într-un referendum nu este obligatoriu pentru guvern – ceea ce este contrar dispoziției constituționale care spune că referendumul este obligatoriu.

Rezultatul petiției a arătat clar că „cetățenii croați vor ca această problemă importantă să fie discutată și decisă la cele mai înalte nivele”, a declarat organizatoarea Jelena Gaziva.

de Hilary White
Sursă: LifeSiteNews
Articol preluat de pe Vremuri vechi și noi 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button