homosexualitate

Consilier școlar acuzat de homofobie pentru că a pus sub semnul întrebării o defilare gay nudistă

 toronto_gay_pride-200x301

de Peter Baklinski

TORONTO, 17 februarie 2014 – Activiștii pentru drepturile homosexualilor l-au numit pe Sam Sotiropoulos, un consilier școlar din Toronto, „b**angiu homofob” și „bigot scandalos” după ce acesta s-a declarat îngrijorat de posibilitatea ca cei mici care trec pe stradă să vadă expunerea de nuditate – de altfel ilegală – care are loc la parada gay anuală.

Săptămâna trecută, Sotiropoulos a trimis un mesaj pe Twitter Poliției din Toronto cerându-le să aplice legea canadiană împotriva nudității publice.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sotiropoulos a spus că nu are nimic cu persoanele LGBTQ (de orientare lesbiană, gay, bisexuală, trans-sexuală sau queer) și că ar putea chiar să participe la paradă dacă e invitat. A fost însă imediat acuzat pe Twitter că insultă și urăște persoanele gay.

„Ce ușor îi etichetează pe alții cei cărora nu le place să fie etichetați!”, a remarcat consilierul. „Și se pretind toleranți. Le-aș spune să le fie rușine, dacă ar ști ce-i aia”, a replicat Sotiropoulos.

Paragraful 174 al Codului Penal canadian interzice nuditatea „în locuri publice”, iar Sotiropoulos declară că poliția nu aplică legea la marșurile gay. El se declară de acord cu mesajul marșului gay și arată că instituția din care face parte, Consiliul pentru Educație din Toronto, participă la marș și îl promovează în comunitate ca pe un eveniment pentru familie. Dar preocuparea lui se leagă de participarea oamenilor dezbrăcați la eveniment, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori, ceea ce ridică întrebarea dacă marșul poate fi văzut în locuri publice de persoane de orice vârstă.

Fotografii de la evenimentul din 2012 de la Toronto arată femei și bărbați complet dezbrăcați mergând pe stradă.

„Elevii văd cum legea este încălcată în Canada”, mai avertizează consilierul, adăugând că nu înțelege cum mersul în public fără haine face parte din identitatea gay.

Jack Fonseca de la Campaign Life Coalition a declarat pentru LifeSiteNews că nuditatea, stilul sado-maso și imitarea actului sexual sunt parte integrantă din marșurile gay, deoarece participanții își propun să șocheze. „În comparație cu relațiile heterosexuale, stilul lor de viață este adesea de o promiscuitate uluitoare, cu sex anonim și parteneri multipli”.

De altfel, Patti Ettelbrick, activist homosexual și fost director juridic la Lambda Legal Defense and Education Fund, a declarat la un moment dat că: „a fi queer” e „mai mult decât a-ți face un cămin și a dormi cu o persoană de același sex, căutând aprobarea statului în acest scop. … A fi queer înseamnă să împingi limitele sexului și sexualității, transformând astfel însăși structura societății”.

Sotiropoulos a încercat să se apere pe Twitter, definind reacția homosexualilor drept homosexism, o formă de discriminare împotriva persoanelor heterosexuale, ceea ce a stârnit din nou răspunsuri insultătoare din partea susținătorilor agendei LGBTQ: un consilier municipal a comentat mesajul lui drept „tâmp”.

Alt consilier municipal s-a apărat, declarând că s-a emis aprobare pentru marș, inclusiv pentru „exprimări ale sexualității”.

Iar Sotiropoulos l-a provocat să arate documentul respectiv, pentru ca toată lumea să se convingă că pe baza lui se poate defila dezbrăcat în public.

Făcând dovadă de umor, consilierul școlar s-a bucurat că valul de frig ar putea determina participanții la marș să-și țină hainele pe ei. El a mai spus că va înainta un memoriu consiliului pentru educație, cerând retragerea participării instituției la parada gay în aceste condiții.

Anul trecut, situația s-a repetat și la Vancouver, unde poliția locală a declarat că nu are de gând să aplice legea în privința manifestanților dezbrăcați.

Sursă: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button