homosexualitate

Epidemie de SIDA la Paris și de hepatită în Europa – în majoritatea cazurilor sunt afectați bărbații care au raporturi sexuale cu alți bărbați

Airplane_view_Paris_01

Evenimentul Zilei, 27 iunie 2017

Pe 23 iunie, jurnalul francez Libération atrăgea atenția asupra nivelului îngrijorător al bolnavilor de SIDA la Paris, vorbind chiar despre o „epidemie”:

La Paris, situația este îngrijorătoare, ca să nu spunem proastă: epidemia (de SIDA – n.r.) este de cinci ori mai mare decât media la nivelul Franței (…) Cazurile parizienilor (bolnavi – n.r.) reprezintă o cincime din cifra totală a Franței, deși parizienii reprezintă doar 3% din populația țării. Se înregistrează peste o mie de noi contaminări pe an. Și la Paris epidemia mai are o importantă particularitate, fiind puternic concentrată – aproape 90% – la două categorii: bărbații care au raporturi sexuale cu bărbați (52%) și la imigranți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Și Quotidien du Pharmacien constată:

De la începutul lui 2017, o epidemie de Hepatită A a lovit bărbații homosexuali și bisexuali din Franța și din Europa. De la 1 ianuarie 2017 până la 31 mai 2017, au fost înregistrate 771 de cazuri acute de Hepatită A (care este o boală ce trebuie declarată obligatoriu). ‘În aceste cinci luni a fost depășit numărul total de cazuri declarate în 2016, când au fost înregistrate 693 de cazuri’, afirmă Agenția de Sănătate Publică din Franța, într-un raport.

Această epidemie, care lovește și alte țări europene, îi afectează în majoritate pe bărbați care reprezintă 80% din cazurile declarate.

Primele cercetări ale acestor categorii demonstrează că cei mai afectați sunt bărbații care au relații cu bărbați. Acest lucru a determinat Agenția de Sănătate Publică din Franța să intensifice mesajele de prevenție adresate homosexualilor.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button