homosexualitate

„Premierul britanic este liderul miscării homosexuale din Marea Britanie" a declarat un lider pro-viață

Nimic nu pare să stea în calea premierului britanic David Cameron în ceea ce privește problema legalizării căsătoriilor gay, trecând, așa cum a declarat, de la adoptarea acestei legi în Marea Britanie, la exportarea ei în întreaga lume, în ciuda faptului că britanicii plasează aceasta problemă pe locul al 12-lea în topul celor mai importante 15 preocupări curente ale lor. 

„Am de gând să export echipa care a realizat proiectul de lege. Cred că poate face parte din această cursă mondială și poate duce [redefinirea căsătoriei] în întreaga lume.”, a declarat „în glumă” premierul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din păcate, fie că este vorba de aducerea în discuție a drepturilor homosexualilor în cadrul întrevederii bilaterale cu Putin la summitul G20 din septembrie, fie că este vorba despre propaganda ce va fi făcută în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 de la Soci, toate acestea sunt doar vârful icebergului. Adevărata țintă este reeducarea tinerei generații. Chiar premierul britanic o declara, în iulie 2013, când a subliniat în mod special influența pe care legislația privind legiferarea căsătoriilor homosexuale o va avea ca instrument de predare pentru tineri:

„Copiii care învață în școli, și care ar putea fi nesiguri cu privire la sexualitatea lor, vor ști acum că, în cel mai înalt loc din țară – în Parlament – am trecut această lege care spune că mariajul este pentru tine, fie că ești gay sau heterosexual”, a spus el.

Articolul de mai jos prezintă unul dintre numeroasele exemple ale modului în care guvernele SUA și Marii Britanii fac presiuni pentru înlăturarea legii care interzice propaganda homosexuală în rândul copiilor în Rusia.

de Hilary White, Londra, 19 august 2013

David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii, s-a întâlnit pe 17 august, într-un bar din Londra, cu comicul de televiziune și actorul Stephen Fry, pentru a discuta decizia guvernului rus de a scoate în afara legii propaganda homosexuală.

Într-o scrisoare deschisă, publicată pe siteul sau, Fry, care are mai mult de șase milioane de adepți pe Twitter, fiind astfel o voce influentă, ceruse guvernului să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă care se vor ține în Soci, Rusia. El a comparat situația cu decizia de a organiza Jocurile Olimpice din 1936 în Germania nazistă.

Guvernul și Comitetul Olimpic Internațional excluseseră deja posibilitatea unui boicot, dar Cameron a răspuns rapid cererii lui Fry, printr-o postare pe Twitter, spunând: „Îți împărtășesc îngrijorarea profundă cu privire la abuzul persoanelor gay din Rusia. Cu toate acestea, cred că mai degrabă le-am aduce prejudicii prin prezența noastră, decât prin boicotarea Jocurilor Olimpice.”

Neobișnuita reuniune a fost intermediată de către Evgheni Lebedev, fiul miliardarului rus Alexander Lebedev, proprietarul The Independent, și a avut loc la The Grapes, un local pe care Lebedev îl deține împreună cu Sir Ian McKellen, un alt actor cunoscut și activist homosexual.

The Daily Mail a citat „surse bine plasate” care au spus că după reuniunea „secretă” cu primul-ministru conservator, Fry era mulțumit de discuție și de argumentele acestuia privind participarea în continuare la Jocuri. O sursă a declarat că Fry a fost asigurat de Cameron de faptul că delegația britanică ce va participa la Jocuri „va face caz” de „drepturile homosexualilor”.

„Întâlnirea din bar a lui David Cameron sugerează că acum el este liderul real al activiștilor homosexuali și că preferă compania adversarilor săi din partidul de stânga în locul suporterilor săi tradiționali”, a declarat pentru LifeSiteNews directorul de comunicare al Societății pentru Protecția Copiilor Nenăscuți, Anthony Ozimic.

Ozimic a declarat: „S-ar putea crede că dl. Cameron este mulțumit în sinea sa că un număr uriaș de susținători pro-familie părăsesc Partidul Conservator. Toți prim-miniștrii sunt disperați să își lase amprenta asupra istoriei, iar dl. Cameron este încântat să lase drept moștenire distrugerea căsătoriei adevărate.”

Dar prețul real al acțiunilor lui Cameron nu va fi politic. „Costurile, desigur, vor fi plătite de generațiile viitoare, în special de copii, atât născuți cât și nenăscuți”, adaugă Ozimic.

În ciuda susținerii la nivel înalt, proeminentul militant al drepturilor homosexualilor, Peter Tatchell, și-a exprimat scepticismul față de întâlnirea dintre Fry și Cameron, spunând: „Care este rezultatul real al acestei întâlniri? David Cameron a spus că el nu va susține un boicot al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci dar nu a spus ce va face el însuși.”

Tatchell a anunțat lansarea unei noi campanii numite „Iubește Rusia, Urăște Homofobia”.

„Acesta va avea loc chiar înainte de summit-ul G20 găzduit de președintele Putin”, a spus Tatchell pentru The Guardian. „Mesajul principal este îndreptat spre David Cameron. Vrem ca el să se angajeze că va ridica această problemă la summitul G20 și va face apel public la Președintele Putin să abroge legile anti-gay. Speranța noastră este că protestul din Londra din 3 septembrie se va transforma într-un protest la nivel mondial.”

Fry a comparat noua lege „barbară și fascistă” a Rusiei cu măsurile luate de naziști pentru a-i identifica pe evrei înainte de Holocaust. „Putin repetă în mod straniu această crimă nebunească, doar ca de această dată împotriva rușilor LGBT”, scrie Fry.

„Comitetul Olimpic Internațional trebuie neapărat să ia atitudine în numele umanității pe care ar trebuie să o reprezinte în fața legii barbare și fasciste pe care Putin a introdus-o prin Duma”, a declarat Fly.

Legea rusească anti-gay interzice paradele gay și promovarea „conceptelor sexuale netradiționale” în fața minorilor.

Cei care încalcă legea vor fi amendați cu până la 5.000 de ruble (152 dolari americani) iar străinii ar putea fi amendați cu aceeași sumă, închiși pentru 15 zile și/sau deportați.

Oficialii acuzați de aceasta ofensă pot fi amendati și cu 50,000 de ruble (aproximativ 1.500 dolari) sau 500.000 de ruble pentru companii (15.000 dolari).

Sursă: LifeSiteNews și TheGuardian 

Update:

La întâlnirea bilaterală pe care a avut-o cu Putin în perioada summitului G20, Cameron a ridicat problema deteriorării drepturilor homosexualilor din Rusia, care ar fi determinat apelurile la boicotarea Jocurilor Olimpice de iarnă de anul viitor de la Soci. Gazda i-a răspuns că este nevoie ca rușii să aibă mai mulți copii, dar l-a asigurat că sportivii și vizitatorii homosexuali nu se vor confrunta cu nici o discriminare. Acest lucru însă nu l-a satisfăcut pe domnul Cameron, care a cerut Rusiei să respecte drepturile tuturor persoanelor gay.

Traducător: Diana Lois
 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button