familie

Guvernul a aprobat înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie

Guvernul a aprobat, marţi, printr-o hotărâre, înfiinţarea Sistemului Informatic Naţional pentru Adopţie (SINA), informează Minis­terul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

SINA urmează să fie realizat la nivelul 4 ca modernizare, din cele 5 niveluri de moder­nizare existente în Uniunea Europea­nă.

„Prin Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020, adopţia, activitate aflată în coordonarea ANPDCA, se regăseşte printre evenimentele de viaţă pe care România şi-a asumat că le va aduce la nivelul 4 de sofisticare. De altfel şi Programul de Guvernare 2017-2020 conţine prevederi exprese cu privire la drepturile copilului, referindu-se la acestea ca şi Investiţie în copii, investiţie în viitor”, a transmis ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi.

Sistemul va per­mi­te constituirea unui dosar electronic al copilului, care va cuprinde informaţii referi­toare la toate etapele parcurse de acesta în procesul de adopţie, inclusiv cele pre­mer­gătoare acesteia, de prevenire şi pro­tecţie specială, precum şi monitorizarea post-adopţie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: ziarullumina.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button