dizabilităţi

Florica Cherecheș, noua Președintă a Autorităţii pentru Dizabilităţi, Copii şi Adopţii: „Să conștientizăm că lucrăm cu oameni, nu cu obiecte pe care le mutăm dintr-un loc în altul”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Florica Cherecheş a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată luni în Monitorul Oficial.

Miercuri a fost prima sa zi de lucru în noua funcție. Noua președintă a scris pe Facebook:

„Este o onoare și o mare responsabilitate pentru mine să preiau această funcție, pe care o voi trata cu multă seriozitate, cu empatie și înțelegere față de problemele celor care, temporar ori definitiv, au nevoie de protecție socială.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sunt multe de făcut, dar în primul rând, să conștientizăm cu toții că lucrăm cu oameni și pentru oameni, nu cu obiecte pe care le mutăm dintr-un loc în altul, pentru care luăm decizii, adesea fără ca ei să fie consultați ori măcar pregătiți.

Este important să-i tratăm pe toți cu respect și demnitate, să încurajăm independența și reintegrarea în societate. În ceea ce privește protecția copiilor, să nu uităm că principiul călăuzitor trebuie să ne fie urmărirea interesului superior al copilului!”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button