dizabilităţi

După operația intrauterină de spina bifida, bebelușul Kaelyn este așteptat să meargă

de Iuliana Pîrvu, Facebook

La 20 de săptămâni de viață intrauterină a celui de-al treilea copil, părinții irlandezi Eoin și Amanda Murphy au aflat că fiica lor, Kaelyn, avea spina bifida. Spina bifida poate provoca dizabilități fizice, însă ea poate fi tratată prin intermediul unei intervenții chirurgicale înainte de naștere.

Tatăl lui Kaelyn a apărut recent la radio în orașul său natal Cork pentru a împărtăși povestea familiei. El a spus: „Ni s-a spus că am putea beneficia de noul tratament care este disponibil la vremea actuală. Într-o săptămână am fost la Londra și am vorbit cu un consultant din Belgia, care este unul dintre liderii mondiali la această nouă procedură.”

Chirurgia prenatală, care nu este recomandată pentru toate cazurile, dar a dus la rezultate miraculoase pentru mulți bebeluși este efectuată în timp ce copilul este încă în burtica mamei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tatăl a explicat: ,,Am aflat la 20 de săptămâni de viață ale copilului pe care îl așteptam că operația trebuia făcută până la 26 de săptămâni. Altfel nu s-ar mai fi putut realiza. Așa că nu am aveam prea mult timp la dispoziție… Totul a fost un șoc!”

Părintele fetiței a continuat: ,,Ni s-a spus că există o șansă de 90% ca fiica noastră să nu poată merge niciodată dacă operația nu va reuși! Kaelyn este doar al cincilea copil din Irlanda care a trecut printr-o astfel de operație.”

El a explicat procedura, spunând că în urma intervenției chirurgicale, bebelușul este lăsat să încerce să se vindece în timp ce se afla în burtica mamei. Așa s-a și întâmplat. Tatăl a declarat: ,,Ne simțim atât de binecuvântați!”

Dumnezeu lucrează prin oameni, pentru oameni! Kaelyn, care s-a născut în august urmează să se poată plimba datorită operației.

Din păcate, în timp ce un tratament ca acesta este tot mai disponibil pentru bebelușii diagnosticați în perioada prenatală cu spina bifida, bebelușii sunt încă avortați în urma unui diagnostic de acest tip.

Chiar și bebelușii care nu sunt eligibili pentru o intervenție chirurgicală sunt FIINȚE UMANE a căror demnitate nu este în niciun fel afectată de potențialele dizabilități.

Într-un caz deosebit de tragic în ultimii ani, o familie din Anglia a ales să pună capăt vieții fiului lor prin avort în urma unui diagnostic de spina bifida.

În locul procedurii de avort prin care să-și ucidă fiul în uter, așa cum intenționase, mama a născut din greșeală un bebeluș viu care a plâns o oră în timp ce ea l-a ținut pe brațe înainte de a muri de o extremă prematuritate.

Indiferent de starea medicală pe care o poate avea un bebeluș, el merită viață și îngrijire, mai ales atunci când este disponibil un tratament salvator.

Uciderea copiilor în pântece nu vindecă spina bifida, dar operația îmbunătățește considerabil viața celor care o au!

Surse: LiveAction, Irish Examiner


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button