miracolul vieţiisarcină

Flora Gualdani – O viață în slujba vieții

„Viața este întotdeauna minunată”, spune Flora Gualdani, o moașă din regiunea italiană Toscana, în vârstă de 81 de ani, care a ajutat la venirea pe lume a peste 6.000 de copii și, de asemenea, a salvat un număr mare de copii de la avort. Flora a avut grijă de copiii abandonați, a ajutat femeile să depășească trauma provocată de avort, a organizat și condus o maternitate în propria casă pentru familiile sărace și multe altele.

Flora avea în jur de 26 de ani când a fost martoră la un episod care i-a influențat prima parte a carierei de moașă calificată. O femeie care avea cancer era presată de medici să avorteze împotriva voinței sale. Pe atunci avortul era ilegal în Italia (a fost legalizat în 1978) și era ceva obișnuit ca italiencele să meargă în Marea Britanie să avorteze. Cu sprijinul Florei, femeia și-a dus sarcina până la capăt și a născut o fetiță sănătoasă. Mama era foarte slăbită și i-a cerut Florei să aibă grijă de micuță. Fetița, născută în 1964 a fost primul din numeroșii „copii adoptivi” ai Florei.

În propria casă Flora a amenajat și condus o maternitate pentru femeile sărace, Casa Bethleem, unde putea primi până la 8 mame. Flora a lucrat alături de misionari în mai multe țări acordând asistență femeilor și copiilor în Egipt, China, Thailanda, Bangladesh și Cambodgia. „Pe unii dintre copiii pe care i-am ajutat să se nască, i-am însoțit către Rai”, spune Flora cu tristețe  referindu-se la cei care nu au supraviețuit, însă concluzia pe care o trage după o viață în slujba vieții este că „Nici o femeie nu a regretat alegerea de a da viață și întotdeauna am văzut atâta bucurie când se naște un copil, chiar dacă există anumite frământări … în acel moment uiți.”

Sursă: lifenews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button