sarcină

Paramedicul a crezut în șansa la viață a micuțului prematur născut cu greutatea sub 0,6 kilograme

de Redacția Stiripentruviata.ro

Jenna și Jack s-au speriat când ea a intrat în travaliu cu mult înainte de perioada în care trebuia să li se nască băiețelul. Copilul s-a născut cu greutatea sub 0,6 kg și atât de tăcut, încât părinții l-au crezut mort.

Jenna se dusese la spital cu câteva ore mai devreme, fiindcă avea dureri, dar i s-a spus că nu putea să fie în travaliu. Avea 30 de săptămâni de sarcină, iar bebelușul era încă în poziție transversală când l-a născut prematur acasă.

„L-am învelit cu un prosop și i-am curățat năsucul și gâtul, iar atunci am auzit un scâncet. L-am ținut la căldură și îl mai verificam din când în când, dar nu am mai auzit nici un sunet, așa că mă temeam că murise”, a povestit Jenna.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Norocul ei a fost paramedicul Dai Bowen, care i-a salvat copilul. „I-a dat imediat oxigen, a tăiat cordonul ombilical și i-a pus senzori de monitorizare. Cred că fără intervenția echipei lor, copilul nostru nu ar mai fi trăit azi. I-au salvat viața”, spune mama.

Paramedicul a declarat pentru presa de peste ocean că și el a crezut la început că bebelușul era mort.

„Jenna era atât de calmă, draga de ea, îl ținea în brațe, dar eu am crezut că se născuse mort. Am verificat rapid dacă mama este bine și apoi m-am ocupat de omuleț. Era atât de prematur, că putea pierde imediat temperatura corporală sau prinde o infecție. Am văzut că pieptuțul i se mișcă și că trage o dată aer în piept.”

Bebelușul, pe nume Hunter, a fost dus imediat la spital, unde a rămas luni de zile. dar de curând s-a reîntors la părinți, cântărind peste 4 kilograme.

Jenna și Jack le sunt recunoscători paramedicilor și medicilor de la spital pentru supraviețuirea lui Hunter.

„Au fost extraordinari, au răsturnat munții pentru el. Au personal și colaboratori foarte buni. Ne-am simțit norocoși să putem beneficia de servicii atât de bune”, au declarat părinții micului Hunter.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button