avortsarcină

Împreună pentru mamă și copil: Clujul pentru viață a inaugurat un centru de sprijin în criza de sarcină

de Redacția Stiripentruviata.ro

În ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae, Asociația Clujul pentru viață și-a inaugurat Centrul de Consiliere și Informare în criza de sarcină. Deviza acestuia este: Împreună pentru mamă și copil.

Reprezentanții organizației au prezentat serviciile oferite de centru și au acordat premiile concursului de creații video Creativ pentru Viață ediția 2022.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Centrul de Consiliere și Informare al Asociației Clujul pentru Viață oferă servicii de consiliere pre și post avort, consiliere psihosocială și juridică, consiliere premaritală și relațională, consiliere spirituală, educație pentru formarea competențelor parentale, consiliere în alăptare și informare privind nașterea și sănătatea sexual-reproductivă.

Coordonatoarea centrului și asistenta socială împreună cu doi dintre câștigătorii concursului Creativ pentru Viață 2022. Foto: Facebook / Clujul pentru viață

La acestea se adaugă sprijinul material și cel emoțional.

Scopul Asociației Clujul pentru Viață este promovarea culturii vieții și educarea societății cu privire la valoarea vieții umane, care trebuie protejată indiferent de stadiul ei de dezvoltare.

Președinta asociației și coordonatoarea centrului de consiliere pro-viață al acesteia este Iustina Moldovan. Pentru domeniul asistenței sociale, organizația are și un colaborator din partea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Din dorința de a le oferi adolescenților o raportare sănătoasă la sexualitatea umană, un grup de studenți voluntari au început în anul 2012 să organizeze colaborări cu licee din Cluj-Napoca pentru derularea unor campanii de prevenție și educație pentru sănătate sexual reproductivă și viață de familie.

Cererea pentru aceste campanii a crescut, iar voluntarii implicați au realizat că este nevoie de dezvoltare instituțională și că, pe lângă prevenție, adolescenții care deja se confruntă cu o sarcină au nevoie de suport și consiliere.

Așa a apărut, în septembrie 2017, Asociația Clujul pentru Viață, lărgindu-și publicul de beneficiari pentru a include și persoanele care au depășit etapa adolescenței.

Contact

Str. Universității nr. 1, ap. 30, Cluj-Napoca
Telefon: +40 755 045 040
Email: contact@clujulpentruviata.ro

Află cum poți dona: click aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button