avortcriza de sarcină

Reportaj TVR: Avortul – rana de moarte a iubirii

 

Ediția din 22 aprilie 2012 a emisiunii Universul Credinței a fost una specială, în care s-a vorbit despre viață. Despre viața care triumfă odată cu Învierea Domnului, despre viața care triumfă odată cu fiecare naștere de prunc, despre viața care este ucisă cu fiecare avort.

VIDEO

22.04.2012, TVR1, Universul Credinței, 8:10 – 9:50
Producător: Paula Tăbârcă
Prezentator: Aziza Bodea-Micu
Invitat: prof. Gabriela Alexandru, Fundația „Arsenie Boca” – București

„În aceste zile apele societății românești au fost tulburate de un proiect de lege care a născut multe controverse. Acesta prevede ca femeile însărcinate, care vor să-și avorteze pruncul, să fie obligate să facă cel puțin o ședință de consiliere psihologică.
 
În cadrul acesteia, mamei i se va explica ce înseamnă un avort, care pot fi urmările sale și i se vor prezenta alternativele pe care le are la dispoziție – cum ar fi încredințarea copilului spre adopție. Apoi, ea beneficiază de 5 zile timp de gîndire în care poate lua o decizie: renunță sau nu la avort. Trebuie specificat că acest proiect nu interzice avortul, ci doar sprijină femeia să beneficieze de toate informațiile pentr ca, mai târziu, să nu-și regrete gestul. 35 de organizații non-guvernamentale au transmis Parlamentului și Guvernului o scrisoare de susținere a acestei propuneri legislative, în timp ce 22 de organizații s-au ridicat împotriva ei.

Recunosc că am fost uimită aflând că există voci care se împotrivesc acestui proiect de lege pe motivul că femeia ar putea fi traumatizată de descrierea unui avort. Totuși, mamele care vor să apeleze la întreruperea sarcinii nu ar trebui să știe ce se va întâmpla cu ele? Dacă ele sunt traumatizate de descrierea unui avort, cum vor fi după ce fac avortul? Sau asta nu contează? De ce să avem femei care să necesite consiliere post avort când este mai simplu și mult, mult mai puțin traumatizant să fie consiliate în faza pre-avort? Pentru că, trebuie să o spunem, multe tinere se gândesc că sunt anesteziate și apoi nu simt nimic. Dar știu oare ele că, oricât de bun profesionist ar fi medicul căruia i se adresează, tot există riscul de perforare a uterului, de leziuni ale colului uterin, de hemoragii, de sterilitate, pe lângă complicațiile pe care le presupune orice intervenție chirurgicală cum ar fi infecțiile, septicemia ș.a.m.d.

Sunt lucruri la care puține femei se gândesc atunci când se hotărăsc să facă un avort sau atunci când sunt împinse de cei din jurul lor spre asta. Pentru că trebuie să o spunem: responsabilitatea nu este doar a mamei, ci și a partenerului sau a celor care o sfătuiesc dar și a cadrelor medicale care accceptă să facă acest act.
 
Tocmai de aceea informarea, în sensul luării la cunoștiință a tot ceea ce înseamnă un avort, este esențială, putând salva viața copilului dar și a mamei. În plus, oferindu-i-se și alternativa încredințării spre adopție a pruncului ei, îî poate fi salvat sufletul de păcatul de moarte al uciderii unei vieți nevinovate precum și de urmările acestuia.” (Aziza Bodea-Micu)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button