adolescenţi

Felix Bănilă (DIICOT) despre cazul Caracal: „E posibil să se fi făcut greșeli”. DIICOT, PÎCCJ, CSM au dispus controale

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, admite că în ancheta Caracal s-au făcut greșeli, de aceea au fost dispuse controale la parchetele din țară. Conform Mediafax.ro, el a declarat la Antena 3 TV:

Eu admit că este posibil, în această anchetă, încă de la început şi până în prezent, să fi făcut şi greşeli. Datorită acestor chestiuni, în momentul actual sunt mai multe controale în derulare. Atât eu, în calitate de procuror-şef DIICOT, cât şi procurorul general al PÎCCJ, Secţia de procurori a CSM, am dispus controale cu privire la mai multe aspecte, tematice şi pentru situaţii deosebite. Aceste controale sunt în derulare, de aceea nu pot să comentez nimic până la momentul finalizării.”

El a spus că tipul de expertiză ADN care va fi făcută la FBI în acest caz nu a mai fost făcută în România:

„Nu vom neglija nicio şansă care s-ar putea ivi pentru a afla adevărul, pentru a stabili, în limitele competenţei legale, adevărul. Este o şansă şi, fiind o şansă noi suntem obligaţi să o valorificăm şi pe acesta. Nu vom precupeţi niciun efort pentru a stabilit cu certitudine şi în limitele competenţelor legale adevărul.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

DIICOT a transmis o cerere în SUA, la FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial şi cromozomial) Luizei.

Analiza mitocondrială nu poate fi efectuată în România. Totuși, această analiză, dacă este făcută prin metoda FST (Forensic Statistical Tool – „Instrument de Statistică Judiciară”), este contestată în SUA, unde s-au revizuit verdicte după ce s-a dovedit că ea nu oferă dovezi certe, ci niște probabilități statistice. Pentru mai multe informații citiți:

VIDEO. Sorina Matei explică de ce sunt legitime temerile mamei Luizei Melencu și ale avocatului ei cu privire la analiza ADN


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button