adolescenţi

33 de copii fără posibilități ajung la facultate cu banii unui tâmplar. Și-a donat economiile de o viață în acest scop

Dale Schroeder, un tâmplar din statul american Iowa și-a lăsat prin testament averea pentru a înființa un fond de burse pentru tinerii care nu au posibilitatea de a-și plăti studiile universitare, informează Yahoo News.

Tâmplarul, care nu a fost căsătorit și nu a avut copii, a muncit timp de 67 de ani, timp în care a pus deoparte bani care, până la finele vieții, s-au înmulțit, el ajungând să dețină trei milioane de dolari.

Schroder a fost un copil sărac, care nu și-a permis studii superioare. Se pare că toată viața nu a avut mai mult de două perchi de panataloni și o camionetă ruginită marca Chevrolet.

Totuși, după ce a murit, în 2005, timp de 14 ani, banii lui au finanțat studiile pentru 33 de tineri care erau ca el, fără posibilităție materiale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Păstrând proporțiile, destinul smerit și jertfelnic al lui Schroder imită după propriile puteri exemplul Tâmplarului din Nazaret.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button