dependenţedrogurisfaturi pentru tineri

Este marijuana inofensivă? Numărului de persoane care au ajuns la urgență din cauza canabisului s-a triplat în statul Colorado după legalizarea consumului în scopuri recreative

În timp ce fanii canabisului sunt de părere că acesta este inofensiv, un studiu recent arată că legalizarea marijuanei în statul amercian Colorado este răspunzătoare de creșterea numărului de persoane care au apelat la serviciul de urgența al spitalelor.

Consumul de canabis a devenit legal în Colorado în 2009 pentru scopuri medicale, iar în 2014 a devenit legal și consumul în scopuri recreative, ceea ce a dus la o creștere a numărului persoanelor care au avut nevoie de intervenția serviciului de urgență. În timp ce canabisul inhalat a contribuit la creșterea per total a acestui număr, așa-numitele „edibles” („comestibile”), produse alimentare care utilizează extract de canabis au fost răspunzătoare pentru înmulțirea cazurilor ajunse la urgență cu probleme psihiatrice și cardiovasculare.

În perioada 2012-2016 Spitalul universitar din Colorado a înregistrat un număr de 9,973 de cazuri legate de consumul de canabis care au avut nevoie de intervenția serviciului de urgență, constatându-se triplarea numărului de cazuri după 2014. Multe din cazuri au prezentat simptome noi, care nu corespundeau cu niciun model cunoscut de efecte ale consumului de canabis, mai ales în cazul consumului de „comestibile”, acestea fiind cauza a 10,7% din cazuri ajunse la urgență, deși consumul acestora este estimat doar la 0,32% din canabisul vândut în Colorado. Spre deosebire de canabisul inhalat, unde nu s-au înregistrat decese, consumul „comestibilelor” se face răspunzător de mai multe decese.

Dr. G. Sam Wang, toxicolog și medic la secția de urgență a Spitalului Pediatric din Colorado a declarat la CNN că efectul asuspra organismului al canabisului din „comestibile” este diferit față de cel al canabisului inhalat, deoarece are un efect mai lent, însă cu o durată mai lungă. Copiii sunt foarte expuși la „comestibile”, nefăcând diferența într-un produs alimentar normal și unul care conține extract de canabis. Sunt numeroase cazurile când copiii au consumat în mod accidental astfel de produse care erau destinate consumului pentru recreere al adulților.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu toate acestea, Colorado este unul din numeroasele state americane în care consumul de marijuana are un grad de acceptare ridicat. Industria canabisului este în plină dezvoltare în SUA. De exemplu, în California, după legalizarea consumului în 2017 în orașe ca Los Angeles sau West Hollywood urmează să apară zone speciale cu saloane și baruri dedicate consumului de canabis, primăriile primind și aprobând deja multe solicitări în acest sens.  A apărut chiar și o campanie de corectitudine politică susținută de industria canabisului în ceea ce privește referirile la consumul de marijuana. De exemplu, se consideră „jignitoare” denumirile clasice ale marijuanei cum ar fi „pot” (iarbă).

Sursă: dailywire.com

Expert antidrog: Lejeritatea cu care se vorbește despre droguri face tot mai mulți adolescenți să le consume


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button