familiereligievalorile familiei

Duminica Mironosițelor: Cele care dau viață le anunță azi apostolilor Învierea

de Răzvan Bucuroiu, Facebook

Jurnalistul creștin Răzvan Bucuroiu a publicat o scurtă meditație despre femeia creștină, omagiată azi de Biserica Ortodoxă, la Duminica Mironosițelor. Redăm mai jos textul integral.

„După duminica lui Toma necredinciosul, Biserica ne pune în față chipul colectiv al mironosițelor femei. Lucrarea lor vestitoare este prima rază de lumină care sparge tenebrele morții. Cele care dau viață o și anunță acum, cu glas mare: Hristos a înviat! Este exact genul de strigare care făcea ca locuitorii buimaci ai Ierusalimului să rămână fără glas, în acea zi de duminică. Cum se poate așa ceva, este cu putință ca cineva să se ridice din mormânt? Și printre cei mai neîncrezători s-au dovedit a fi tocmai apostolii. Doar Petru, intrigat la culme, a rupt-o la fugă spre mormântul proaspăt săpat în stâncă. El, verhovnicul apostolilor, decanul lor de vârstă, cel mai mintos dar și cel mai aprig, aleargă pe poteca învierii trasată de niște biete femei. Deci descoperirea nu s-a dat lui Petru, nici lui Ioan care îl însoțea, și care a ajuns primul la mormânt. Dar care nu a intrat. S-a comportat ca un detectiv, care nu vrea să deranjeze locul faptei, nu vrea să strice probele, evidențele unei întâmplări deosebite care nu este o crimă ci o… înviere. Constată doar că giulgiurile sunt ghemuite și mahrama înfășurată cuminte, ordonat, într-o parte.

Maria Magdalena însă, separată de grup, ședea la intrarea în mormânt, plângând de mâhnire. Ea tot credea că trupul Mântuitorului fusese ascuns pe undeva. Femeia venise să ducă treaba la bun sfârșit: ungerea cu mir a trupul îngropat în grabă. Elanul ei gospodăresc, afecțiunea ei rănită au primit un răspuns din partea lui Hristos însuși: Maria!, a strigat-o inconfundabil, Mântuitorul. Strigându-o astfel, i-a și făcut cinstea ca primul cuvânt al celui Înviat să fie numele ei. Maria, numele acesta echivalează cu viața însăși, țâșnită din străfundurile morții!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button