libertate de conștiință

Dragostea și devotamentul mamei adoptive readuc la viață un copil fără prea multe șanse de supraviețuire

Marcus era un băiețel care a avut un start nefericit în viață. Născut prematur cu trei luni înainte de termen, de o mamă dependentă de heroină, Marcus abia se agăța de viață având o sumedenie de probleme de sănătate. Medicii îi acordau doar 30% șanse să ajungă la 2 ani. Mama l-a abandonat, iar micuțul a rămas al nimănui, până când Kelly Lively l-a sărutat pe obraz și i-a șoptit: „Numele meu este Kelly și vreu să fiu mămica ta. Vrei să vii cu mine acasă?”

Lively era voluntară la Make-A-Wish Foundation și lucra ca infirmieră având grijă de copiii cu sănătate fragilă. Într-o zi când era în tură a auzit discutându-se despre cazul micuțului Marcus, căruia nu i se dădeau prea multe șanse de supraviețuire. Lively nu a putut avea copii și și-a dorit întotdeauna să ia în grijă sau să adopte unul. Când a auzit despre cazul lui Marcus, Lively s-a deplasat la spitalul unde era îngrijit și le-a spus medicilor și asistentului social că dorește să îl adopte pe micuț. Aceștia au rămas uimiți de dorința lui Lively, deoarece aproape nimeni nu dorește să adopte un copil cu probleme medicale complicate, iar majoritatea copiilor cu situații similare ca cea a lui Marcus rămân în orfelinate.

Când Lively l-a adus acasă, Marcus era foarte bolnav. Acesta nu suporta să fie atins, având în vedere că stătuse mai mult de un an în spital fără să fie ținut în brațe, mângâiat sau sărutat. Lively și-a dedicat tot timpul pentru a-l însănătoși. L-a învățat limbajul semnelor, deoarece Marcus nu putea vorbi din cauza tubului din trahee. Încet, dragostea și atenția lui Lively au dat rezultate.

Marcus are acum 3 ani, iar anul trecut în decembrie Lively l-a adoptat oficial. Lui Marcus îi place să i se citească și să se joace și se sdrăduiește să învețe lecțiile pentru preșcolari pe care i le predă Lively acasă. Medicii speră ca în curând să îi scoată tubul montat în urma trahectomiei, și astfel Marcus va putea vorbi și merge la grădiniță cu ceilalți copii de vârsta sa.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Povestea lui Marcus este emoționantă și ne arată cum dragostea și devotamentul au readus la viață un copil căruia nu i se dădeau șanse de supraviețuire sau, dacă ar fi trăit, nu ar fi putut să meargă sau să vorbească, iar acum are șansa unei dezvoltări normale.

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button