avort

Disputa dintre preotul catolic Frank Pavone, fondatorul asociației Preoți pentru Viață, și senatoarea catolică Nancy Pelosi

În spațiul catolic există o serie întreagă de clerici și laici care se consideră fideli credinței catolice dar o contrazic public în diferite probleme sociale. Cel mai surprinzător este susținerea fermă a apartenenței la Biserica Catolică și, în același timp, susținerea fermă a avortului. 

Această atitudine este ilustrată cel mai bine de Nancy Pelosi, fosta președintă a Camerei Reprezentanților din SUA (cea mai înaltă funcție deținută de o femeie până în prezent în SUA ), mamă a cinci copii, care a votat constant pentru orice lege favorabilă dezvoltării avortului și împotriva oricărei legi care ar diminua numărul de avorturi ori promovarea lui în străinătate de către SUA. Aceeași atitudine contrară tradiției religioase de la care se revendică o are în privința normalizării și promovării homosexualității în SUA și în toată lumea.

 Lipsa ei de bună credință este evidentă în modul în care a tratat scrisoarea pe care i-a adresat-o preotul catolic Frank Pavone, fondatorul organizației Preoți pentru Viață din SUA. Ignorând argumentele, ea a preferat atacul la persoană, numindu-l isteric și arogant pe autor.

articol semnat de John Jalsevac, LifeSiteNews, 25 iunie 2013

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fosta Președintă a Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a luat în derâdere scrisoarea prin care Părintele Frank Pavone, fondatorul Priest for Life (Preoți pentru Viață), îi cere  auto-proclamatei catolice să renunțe la puternicele sale opinii în favoarea avortului.

În cadrul unui interviu din Think Progress, Pelosi afirmase că privește purtarea lui Pavone ca fiind una isterică, spunând: „Câtă aroganță! E ca și ceva antic, medieval.” Ea a adăugat că deși înțelege ceea ce Biserica Catolică învață despre avort, „credința mea este alta față de poziția lor”.

Părintele Pavone a formulat scrisoarea drept răspuns la comentariile recente ale lui Pelosi în care descrie subiectul avortului în ultimele luni de sarcină drept „teren sacru”. Ea a făcut aceste remarci ca și răspuns la întrebarea unui reporter referitor la legea adoptată de Camera Repezentanților ce interzice avortul în ultimele luni de sarcină.

În timpul convorbirii, Pelosi s-a descris drept o „catolică practicantă și respectuoasă”, dar și-a exprimat opoziția față de lege, zicând: „Aceasta nu ar trebui să aibă nimic de-a face cu politica”.

În scrisoarea lui, Pavone scrisese: „Dnă Pelosi, timp de decenii ați mers prea departe trădând și denaturând credința catolică precum și responsabilitățile funcției publice. Ne-am săturat de asta. Ori vă îndepliniți sarcinile ca un funcționar public și cetățean catolic, ori aveți onestitatea de a renunța în mod oficial la ele.”

În cadrul interviului cu Think Progress, Pelosi a pus accentul pe următoarele: „Credința mea e foarte profundă și așa a fost de-a lungul întregii mele vieți. Îmi iubesc credința iar aceasta nu are nici o legătură cu oricine este el (părintele Frank Pavone).”

Ea a adăugat: „Pe când mă maturizam, Biserica m-a învățat că orice persoană are o voință proprie și are responsabilitatea de a trăi după un standard moral. Iar eu respect gândirea femeilor. Faptul, că acest preot crede că judecata lui ar trebui să fie și judeca unei femei, mi se pare absolut ridicol. Dar, totuși, aceasta este ceea ce afirmă ei.”

Ea a spus că mai degrabă, față de ceea ce promovează Biserica Catolică, credința ei este: „Hristos este Mântuitorul meu, Biserica este Biserica Lui și nu are nimic de-a face cu Priest for Life…”

Ea a concluzionat spunând că „nici nu ar lua în considerare” ce a scris părintele Pavone în scrisoarea lui. „A fost o remarcă foarte emoțională. Dacă ar fi fost mai intelectuală poate i-aș fi acordat atenție. El a acționat în mod isteric.”

Părintele Pavone o acuzase pe Pelosi că și-ar fi „bătut joc de credința catolică și de zecile de milioane de americani care se consideră „catolici practicanți și respectuoși” și care văd în uciderea copiilor – fie înăuntrul, fie în afară uterului – un fapt reprobabil”.

Oricare ar fi credința catolică pe care dvs. pretindeți că o respectați și practicați, nu este credința pe care o promovează Biserica Catolică”, a scris acesta. „Și vorbesc în numele a nenumărați catolici atunci când spun că e vremea să nu mai ziceți că ar fi așa.”

Traducere: Hemcinschi Flavia-Maria
Sursă: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button