familie

Deputat independent depune proiect de lege care oferă 15.000 lei la căsătorie și la al treilea copil

iacob-puscas

Deputatul de Sibiu Iacob Pușcaș, în prezent independent, a depus pe 19 septembrie 2016 la Biroul Permanent al Camerei Deputaților și a fost înaintat către Senat o Propunere legislativă privind consolidarea statului prin susținerea creșterii demografice. Propunerea poate fi citită aici.

Propunerea prevede acordarea sumei de 15.000 lei tinerilor care se căsătoresc, cu condiția ca aceștia, în cazul divorțului în următorii 5 ani, să returneze suma.

De asemenea, în familiile cu trei sau mai mulți copii, familia primește suma de 15.000 lei la nașterea celui de-al treilea copil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Proiectul de lege vizează aplicarea ei retroactiv, 5 ani din momentul promulgării ei.

Propunerea prevede și ca familiile cu mai mult de trei copii, indiferent că sunt copii naturali sau adoptați, să beneficieze de o alocație suplimentară în cuantum de 50% din salariul minim pe economie în următoarele condiții: cel puțin trei dintre copii au vârsta sub 18 ani, merg la școală, familia locuiește în România, părinții locuiesc cu copiii și se îngrijesc de creșterea și educația lor, cel puțin unul dintre părinți are un venit stabil și plătește contribuții la stat. De asemenea, sunt prevăzute scutiri pe impozitul pe salariu, în diferite situații, iar mama beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu câte doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Inițiativa legislativă se referă și la TVA pentru produsele de igienă și îngrijire destinate copiilor în vârstă de până la 6 ani inclusiv, pentru care se propune un maximum de 5%.

Deputatul Iacob Pușcaș a avut 59 de propuneri legislative, dintre care 7 au fost promulgate ca legi până în prezent, în special în domeniul educației, culturii și românilor de pretutindeni.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button