familie

Dep. Matei Dobrovie despre cazul Smicală: „Finlanda a încălcat Convenția ONU privind drepturile copiilor și legislația proprie”

Deputatul Matei Dobrovie a reiterat pe Facebook poziția susținută luna trecută la tribuna Parlamentului României referitor la cazul Smicală, al copiilor despărțiți de mama lor, medic român cu rezidența în Finlanda. El a scris:

„Din păcate situația Cameliei Smicala și a copiilor ei se înrăutățește pe zi ce trece. Autoritățile finlandeze refuză să asculte opinia lui Mihai și Maria, chiar dacă aceștia au vârsta cerută de lege, și le încalcă acest drept. Finlanda a încălcat astfel Convenția ONU privind drepturile copiilor, dar și legislația proprie.

Repet ce am spus și în vizita făcută la Helsinki: Interesul superior al copilului nu justifică despărțirea fraților și plasarea lor în centre diferite, împotriva voinței lor. Mai mult, minorii ar trebui încredințați familiei extinse, în acest caz bunicilor materni cu domiciliul în România!

Am adresat o întrebare Ministerului de Externe și premierului privind măsurile pe care le au în vedere pentru a proteja acești cetățeni români. De asemenea, am propus MAE înființarea unui fond de asistență juridică pentru astfel de cazuri sau măcar suportarea cheltuielilor de judecată din fondul de urgență.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Interpelarea din 23 octombrie 2019 a Dep. Matei Dobrovie se găsește pe site-ul Camerei Deputaților sau se poate descărca de aici.

Citește și Maria Smicală la carceră, Mihai fugit din centrul de copii de teama represaliilor, după ce România refuză repatrierea lor și a mamei lor, Camelia Smicală


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button