familie

Declarațiile reprezentanților Coaliției pentru Familie din deschiderea conferinței de la București „O mărturie americană despre libertatea de conștiință”, susținută de Kim Davis

Redăm în continuare extrase din declarațiile reprezentanților Coaliției pentru Familie făcute în introducerea conferinței „O mărturie americană despre libertatea de conștiință” susținută pe 12 octombrie 2017 la București de Kim Davis, funcționar public american.

Mihai Gheorghiu
președintele Comitetului de Inițiativă pentru organizarea referendumului pentru căsătorie:

În toate orașele în care am organizat acest turneu, conducerile instituțiilor cărora ne-am adresat, au fost somate, certate, să nu primească conferința noastră. La Timișoara au și reușit. Deci iată care este principiul de la care se pornește. Slavă Domnului, semnând contracte, fiind în absolută legalitate și demonstrând bună credință dând garanții, numai așa au putut fi organizate evenimentele. Asta pentru că vorbim despre toleranță, despre dreptul la liberă exprimare, într-o țară în care ele sunt garantate constituțional. (…)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Proiectul de lege pentru revizuirea Constituției, mai precis a articolului 48, alineatul 1, este blocat în Parlamentul României. Există un consens al forțelor politice prin care acest proiect este blocat și împiedicat, astfel, să înainteze spre finalul său legal și constituțional. (…) Dialogul… este întrerupt de 8 luni de zile. (…)

De ce un act de suveranitate al poporului român nu poate fi finalizat? (…) Noi credem că e o atitudine neconstituțională, o atitudine care încalcă principiile statului de drept, este o atitudine care sfidează 3 milioane de cetățeni români, cărora nu le oferă niciun răspuns, nicio o soluție, doar amânarea fără termen. (…)

Eu cred că este un prag de moralitate al dialogului social care a fost de mult depășit. Și nu este vorba despre persoana noastră, despre persoanele noastre, este vorba că noi reprezentăm, în acest unic punct focal, pe cei trei milioane de semnatari al proiectului de lege. (…)

Poate există presiuni la care nu se poate rezista: presiuni interne, presiuni externe, cine știe. Poate că o dată și-odată cineva ne va lămuri pe-acest subiect. Cert este că atitudinea și strategia noastră, de-acum încolo se va schimba. Noi nu putem să chemăm la mobilizare stradală, pentru că demnitatea noastră a fost încălcată. Ne vom menține în termenii unei profunde responsabilități civice, vom continua să afirmăm principiile noastre și să informăm societatea românească cu privire la efectele nocive ale dictatului ideologic privitor la schimbarea fundamentelor căsătoriei, care este unul dintre pilonii fundamentali ai familiei. (…)

Av. Ana-Corina Săcrieru,
purtător de cuvânt al Coaliției pentru Familie:

Nu alegem resemnarea, ci conștientizarea unei situații greu de acceptat după 27 de ani de așa-zisă democrație. Vom continua, dar nu ca până acum. Noi doar atât vom face: vom arăta românilor, cât mai simplu, cât mai legal posibil, care sunt consecințele unei situații sau alteia, din punct de vedere juridic, în ceea ce privește pe copiii lor, dacă mai contează acest lucru pentru cineva în România.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button