homosexualitate

Decizia Curții Supreme a Statelor Unite privind căsătoria este pur și simplu activism judiciar. Iată cum trebuie răspuns.

ID-10052216
foto: freedigitalphotos.net

26 iunie 2015, LifeSiteNews.com

Astăzi s-a făcut un semnificativ pas înapoi pentru toți americanii care cred în Constituție, în statul de drept, auto-guvernare democratică și în căsătorie ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Curtea Supremă a SUA a procedat greșit: nu ar fi trebuit să impună tuturor celor 50 de state redefinirea căsătoriei.

Acesta este activism judiciar: nimic în Constituție nu solicită redefinirea căsătoriei, iar instanța și-a impus hotărârea cu privire la o chestiune politică care ar trebui să fie decisă de către poporul american și reprezentanții lor aleși. Instanța a înțeles greșit astăzi căsătoria și Constituția, exact cum a înțeles greșit avortul și Constituția acum 42 de ani în cazul Roe versus Wade. Cinci judecători nealeși nu au puterea de a schimba adevărul despre căsătorie sau adevărul despre Constituției.

Instanța a rezumat hotărârea sa în acest mod, ceea ce subliniază că au redefinit căsătoria, punând propria opinie înaintea celei a cetățenilor:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Aplicabilitatea căsătoriei exclusiv la cuplurile de sex opus poate părea firească și dreaptă, dar nepotrivirea cu semnificația centrală a dreptului fundamental la căsătorie este acum evidentă.”

Este un manifest pentru cinci judecători nealeși. Nu și pentru majoritatea cetățenilor americani care au votat pentru definirea corectă a căsătoriei.

Așa cum judecătorul șef Roberts a subliniat în dezacord:

“Dacă sunteți printre mulții americani, indiferent de orientarea sexuală, care sunt în favoarea extinderii căsătoriei către persoane de același sex, sărbătoriți cu siguranță decizia de astăzi. Sărbătoriți realizarea unui obiectiv dorit. Sărbătoriți oportunitatea unei noi exprimări a devotamentului față de un partener. Sărbătoriți disponibilitatea unor noi beneficii. Dar nu sărbătoriți Constituția. N-a avut nimic de-a face cu asta.”

Este cât se poate de corect. Când vine vorba de opinia majorității, Constituția “n-a avut nimic de-a face cu asta.”

Trebuie să lucrăm pentru a restabili autoritatea constituțională a cetățenilor și a oficialilor aleși de ei pentru a obține ca legea căsătoriei să reflecte adevărul despre căsătorie. „Noi, poporul, trebuie să explicăm ce este căsătoria, de ce este ea importantă și de ce redefinirea căsătoriei este periculoasă pentru societate. Pentru ca o politică a căsătoriei să servească binelui public, ea trebuie să reflecte adevărul că prin căsătorie se unesc un bărbat și o femeie, ca soț și soție, astfel încât copiii să aibă mamă și tată. Căsătoria este bazată pe adevărul antropologic că bărbatul și femeia sunt diferiți și complementari, că din punct de vedere biologic reproducția are nevoie de un bărbat și o femeie, iar copiii trebuie să aibă o mamă și un tată.

Căsătoria redefinită astfel se confundă cu idila între adulți; de aceea guvernul nu are voie să profite de această confuzie. Căsătoria clasică este cel mai bun mod prin care societatea poate asigura bunăstarea copiilor. Recunoașterea căsătoriei adevărate de către stat stabilește o puternică normă socială care-i încurajează pe cetățeni, bărbați și femei, să se angajeze unul față de celălalt pentru a-și asuma responsabilitatea copiilor care vor veni.

Redefinirea căsătoriei și transformarea ei într-o instituție incoloră din punct de vedere al sexelor operează o schimbare fundamentală. Acest tip de căsătorie devine mai degrabă subordonat dorințelor adulților, decât orientat spre nevoile și drepturile copiilor, promovând minciuna că rolurile de mamă și tată pot fi jucate de oricine și oricum”.

Deoarece instanța a redefinit necorespunzător căsătoria pe întreg teritoriu al Statelor Unite, este nevoie urgentă de politici care să asigure că guvernul nu penalizează pe nimeni pentru susținerea căsătoriei adevărate. După cum se afirmă în noua mea carte, “Adevărul respins: Viitorul căsătoriei și al libertății religioase”, trebuie să lucrăm pentru a proteja libertatea de exprimare, asociere și religie a celor care continuă să respecte adevărul căsătoriei ca fiind uniunea dintre bărbat și femeie .

La nivel federal, First Amendment Defense Act este un punct bun pentru a începe. Acesta spune că guvernul federal nu poate discrimina persoanele și instituțiile care vorbesc și acționează în conformitate cu credința lor că mariajul reprezintă uniunea dintre un bărbat și o femeie. Statele au nevoie de politici similare.

Recunoașterea adevărului despre căsătorie este o bună politică publică. Decizia de astăzi este o piedică semnificativă în atingerea acestui obiectiv. Trebuie să acționăm pentru a inversa această decizie și să ne reangajăm noi înșine în a construi o cultură puternică a căsătoriei, pentru că viitorul nostru depinde foarte mult de asta.

Traducere: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button