familie

De Ziua Națională, „frații” mai mici din județul Neamț se unesc simbolic în jurul Mariei și al lui Mihai Smicală, copiii români care, deși au reședința în același județ, sunt ținuți forțat în centre de plasament din Finlanda

de Redacția Stiripentruviata.ro

Dacă autoritățile nu fac ceea ce trebuie pentru români, românii iau atitudine. De Ziua Națională, în biserica din Soci, județul Neamț, copiii din sat au prezentat un scurt program artistic pe care l-au dedicat României, dar și Mariei și lui Mihai Smicală, copiii români reținuți cu forța în sistemul de protecție socială din Finlanda.

„Eliberați pe Mihai și Maria Smicală!”, strigă din sufletul lor curat frații mai mici și mai mari din satul Soci, care se găsește în același județ de reședință al Mariei și al lui Mihai: județul Neamț.

Maria și Mihai Smicală sunt ținuți de peste patru ani în centre de plasament din Finlanda, pe baza unei decizii administrative și în ciuda faptului că justiția i-a acordat custodia mamei lor, medicul român Camelia Smicală. Copiii sunt cetățeni români și au reședința în Piatra Neamț, județul Neamț, România.

Cu toate acestea, autoritățile române au refuzat sistematic să se implice pentru a asigura respectarea drepturilor acestor copii, care au cerut repetat, inclusiv de față cu ambasadorul României în Finlanda, să se întoarcă acasă, alături de mama lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

FOTO, VIDEO. Solidari cu Camelia Smicală la Bacău, Brașov, Focșani, Iași, Landshut, Munchen, Sibiu

FOTO, VIDEO. Solidari cu Camelia Smicală în Austria, la București, Buzău, Cluj, Galați, Londra, Paris, Ploiești

FOTO, VIDEO. Solidari cu Maria și Mihai Smicală la Alicante, Montreal, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea și Sfântu Gheorghe

De Ziua României, adaugă la fotografia profilului tău de Facebook o ramă de solidaritate cu copiii Smicală

De Ziua Națională, „frații” mai mici din județul Neamț se unesc simbolic în jurul Mariei și al lui Mihai Smicală, copiii români care, deși au reședința în același județ, sunt ținuți forțat în centre de plasament din Finlanda

Copiii și părinții din Săbăreni, Giurgiu, s-au rugat pentru Maria și Mihai Smicală


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button