religie

De sărbători, profesorul de religie Vasile Postolachi a adus bucurie pe ambele maluri ale Prutului

de Redacția Stiripentruviata.ro

În perioada 18 decembrie 2019 – 05 ianuarie 2020, profesorul botoșănean de religie Vasile Postolachi a dus bucurie pe ambele maluri ale Prutului: spanioli și români, ortodocși și catolici le-au făcut daruri de sărbători familiilor cu posibilități materiale reduse din șapte localități din România și Republica Moldova, informează Basilica.ro.

Peste 750 de copii și peste 50 de familii nevoiașe au primit daruri și ajutoare. Pe lângă haine și alimente, unele familii au primit și brichete de foc. Campania, intitulată „Bucuria de a bucura”, a ajuns la sătenii din Bajura, Drepcăuți, Miorcani, Rădăuți-Prut și Rediu (din județul Botoșani) și la Pererita și Lipcani (din raionul Briceni, în Republica Moldova).

Vasile Postolachi este profesor de religie ortodoxă la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rădăuți-Prut, județul Botoșani, unde învață copii din Miorcani, Rădăuți-Prut și Rediu, despre care spune că sunt „trei sate de pe malul Prutului din păcate îmbătrânite, cu mulți tineri plecați în afară”. Profesorul a devenit cunoscut după ce, în Anul Centenar, a făcut credit pentru a duce în excursie un grup de copii cu posibilități materiale limitate din România, Moldova și Ucraina.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button