Marxism cultural

De la căsătoria homosexuală („din dragoste”) la dictatura homosexuală. Ca să evite „URA”, Spania vrea să instituie cenzURA – tot „din dragoste”

de Ștefania Armanca

Spania a fost prima țară din UE care a legalizat căsătoria între persoane de același sex, în 2005. De atunci, această țară a făcut pași rapizi spre îngrădirea opiniilor și valorilor conservatoare, o cale la capătul căreia pare a se afla dictatura ideologică, cenzurarea liberei exprimări și poliția gândirii.

În septembrie 2017, parlamentul spaniol va da votul final pentru proiectul legislativ nr. 122/000097, redactat de formațiunea politică de extremă stângă Podemos și supranumit „Legea Egalității”. Aceasta are ca obiectiv declarat apărarea minorităților sexuale și de „identitate de gen” de orice pretinsă discriminare împotriva lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În realitate, dacă se votează, legea va transforma Spania într-o închisoare a conștiinței și o dictatură a ideologiei genului și a promotorilor homosexualității. În spațiul public nu va mai exista nicio dezbatere de idei și nu se va mai putea auzi nicio opinie diferită de a ideologilor revoluției sexuale:

  • Simpla pronunțare a unei opinii care poate jigni minoritățile în cauză atrage o amendă de până la 3.000 de euro. Nimeni nu va mai putea spune nimic. Mai cu seamă experții și cei din mediile universitare nu vor mai putea scrie opinii experte care contrazic ideologia de gen sau afirmă că homosexualitatea este un comportament de risc. De fapt, orice poate fi considerat ofensă, nu doar astfel de afirmații, pentru că nu se oferă criterii obiective, ci evaluarea subiectivă a reclamantului despre cum l-a făcut să se simtă o afirmație sau alta.
  • Repetarea unei opinii care a fost etichetată drept jignitoare, postarea ei online și refuzul de a o șterge îi pot atrage „făptașului” o amendă de la 3.000 la 20.000 de euro și interdicția de a mai lucra la stat timp de până la un an de zile.
  • Activitățile considerate a „promova, încuraja sau incita, direct sau indirect, ura sau violența împotriva persoanelor homosexuale sau transsexuale etc”, publicarea repetată pe Internet a unor opinii ofensatorii poate atrage o amendă între 20.000 și 45.000 de euro, și închiderea activității timp de doi ani. Aceasta va însemna că toate organizațiile pro-viață și pro-familie își vor închide activitatea. Petițiile, conferințele, trainingurile pro-viață și pro-familie nu vor mai avea loc. Practic, organizații precum CitizenGO s-ar închide de la sine sau ar fi închise treptat prin forța acestei legi.

În opinia experților juridici, legea este extrem de problematică deoarece:

  • Se instituie subiectivitatea ofenselor reclamate, care nu pot fi dovedite și evaluate în mod obiectiv, folosind concepte vagi precum „identitate simțită”, „identitate trans”, „realitate trans”, „gen autoidentificat”
  • Pârâtul nu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Îi revine lui sarcina să se dezvinovățească, în loc ca dovada vinovăției lui să cadă în sarcina reclamantului, ca la orice proces.
  • Se instituie cenzura opiniilor nepopulare și a expresiilor considerate degradante sau jignitoare la adresa persoanelor LGBT – mijloacele de comunicare în masă sunt supravegheate în acest scop
  • Se abolesc drepturile parentale – adolescenții au dreptul ca, de la 16 ani, să facă operație de schimbare de sex fără acordul părinților – posibil pe banii statului
  • Psihoterapia de reconversie a orientării sexuale este interzisă, chiar dacă se face la cererea pacientului.
  • Se instituie „poliția gândirii”– necolaborarea cu anchetatorii se consideră ofensă

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button