pedofilie

Curtea Supremă a Italiei respinge pedeapsa unui pedofil de 60 de ani pe motiv că el și fata de 11 ani erau îndrăgostiți

italia

de Leonardo Blair, Christian Post, 3 ianuarie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De curând, Curtea Supremă a Italiei a făcut vâlvă la nivel internațional după ce a respins pedeapsa unui bărbat în vârstă de 60 de ani care s-a implicat într-o relație sexuală cu o fată de 11 ani. Motivația respingerii a fost că cei doi erau îndrăgostiți.

O relatare a agenției AFP arată că la început nu s-a luat în considerație „relația de iubire” dintre fata de 11 ani, a cărei identitate nu a fost făcută publică, și Pietro Lamberti, un asistent social în vârstă de 60 de ani din Catanzaro, în sudul Italiei.

Lamberti a fost condamnat în februarie 2011 la cinci ani de închisoare pentru relații sexuale cu o minoră, iar verdictul a fost ulterior confirmat la recurs.

Dar, printr-o întorsătură neașteptată, Curtea Supremă a Italiei a cerut rejudecarea, deoarece verdictul nu lua în considerare „existența unei relații de dragoste consensuală, absența forțării fizice și sentimentele de iubire ale fetei”.

Ziarul Blitz Quotidiano relatează că Lamberti a cunoscut-o pe fată la o cabană de vară din Roccelletta di Borgia, Catanzaro. Convorbirile telefonice înregistrate pe parcursul anchetei o prezintă pe fată întrebându-l dacă o iubește. Tot din convorbiri reiese și teama lor de a nu fi prinși. Lamberti îi cerea în mod repetat fetei să țină secretă relația lor și să evite să-l sune la sfârșit de săptămână, când era cu familia. Au fost surprinși în cele din urmă în timp ce făceau sex într-o vilă de pe malul mării.

Fata provine dintr-o familie defavorizată, care a primit drept compensație 40.000 de euro.

Răsturnând verdictul în cazul Lamberti, judecătorii de la Curtea Supremă au adus ca argumente faptul că fata de 11 ani înțelegea cuvântul „iubire” și au citat un caz din 2008 în care un tribunal a arătat indulgență unui măcelar de 34 de ani care se iubise cu o fată de 13 ani.

Măcelarul a primit o pedeapsă „blândă”, de numai un an și patru luni, pe motiv că fata înțelesese și consimțise că acesta „se îndrăgostise” de ea.

Decizia în cazul Lamberti a fost făcută publică luna trecută în ziarul Il Quotidiano della Calabria și a făcut vogă pe rețelele de socializare online, unde a strâns reacții virulente la adresa sistemului de justiție italian.

Și comentatorii de pe site-ul AFP s-au arătat deranjați: „Justiție italiană? Pedofilii își manipulează victimele. Un copil de 11 ani nu este capabil să-și dea consimțământul pentru a face sex cu un om de 60 de ani. Rușine justiției italiene! Pare mai degrabă un caz al unui bogat împotriva sărăntocilor, bietul copil de țărani e cântărit în bani, spre deosebire de asistentul social cu facultate. Însuși titlul de asistent social ar fi trebuit să-i aducă o pedeapsă mai severă”, scrie comentatorul Basil.

„Aparent, Curtea Supremă crede că o fată de 11 ani e capabilă de consimțământ la relații sexuale intime. Mă întreb care ar fi limita consensualității pentru acești judecători: 5, 6 sau 7 ani? Dacă ducem lucrurile la concluzia lor logică, se poate pretinde consensul pentru orice copil de orice vârstă când e vorba de pedofili”, a scris și un comentator pe nume Philip T.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button