familie

Cristina Manea: „Cei care stau acasă sa își revizuiască agenda telefonului la numele MAMA și TATA”

Este ultima postare a mea despre acest referendum. Pot spune ca am obosit, am ajuns la o suprasaturare de informatii si reactii pe tema asta.

Am sa marturisesc o chestie mai personala. Atunci cand stau langa cineva si acestuia ii suna telefonul, un reflex vinovat de curiozitate feminina ma face sa trag cu ochiul. Atunci cand pe ecran apare cuvantul „Mama” sau „Tata”, ma cuprinde un soi de duiosie, o empatie bucuroasa. Ca e vorba de prieteni, colegi, elevi, oameni din autobuz, pe strada, toti au in agenda telefonului, cu litere mari, cele doua cuvinte: MAMA si TATA. Asa mi-a venit mie candva acest gand. Pentru fiecare dintre ei, aceste cuvinte universale reprezinta o persoana unica si irepetabila. Sunt si oameni care poate nu le au caci au crescut in orfelinat, sunt altii care au ramas doar cu niste numere in agenda si amintirea unor voci.

In Franta se da acum o lege care prevede reproducerea asistata, finantata de stat, a femeilor singure sau a cuplurilor de lesbiene. Adica statul francez creeaza copii in laboratoare pentru aceste femei. Copilul a devenit un produs biologic creat artificial din materialul genetic al solicitantului. Legea asta vine la cinci ani dupa legalizarea casatoriilor gay care s-a produs extrem de usor, prin vointa unor politicieni, prin modificarea codului civil. Constitutia lor avea o lacuna. Tot in Franta si nu numai acolo, in documentele oficiale, cuvintele „mama” si „tata” au fost inlocuite cu „parinte 1”, „parinte 2”. Un gand nastrusnic ma face sa ma intreb, oare francezii au in agenda telefonica „parinte 1” sau „Mama”, „parinte 2” sau „Tata”?

Actuala definitie a casatoriei are o bresa de securitate. Cine spune ca „oricum nu se schimba nimic” se imbata cu apa rece. S-a depus prea mult efort si s-au cheltuit prea multi bani pentru propaganda anti-referendum ca sa ajungi sa crezi ca e praf in ochi, ca e inutil. Ministerul Educatiei are in sertar noua strategie de educatie parentala. Costa cam cat doua referendumuri aplicarea ei pe un an de zile si va dura 5. Atunci cand scoala romaneasca o va imbratisa si o va transmite copiilor prin materii noi si parintilor prin sedinte la scoala, multi nu se vor mai regasi in acest sistem de valori. Toleranta, acceptarea si bunatatea sunt valori pe care trebuie sa le invatam si sa le transmitem copiilor. Spalarea pe creier este insa otrava.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

In numele tolerantei se face o propaganda agresiva in randul tinerilor. Se raspandeste, prinde, e cool, e trendy, e diversitate, e la moda. Parintii nu sunt constienti, din pacate. Lucrez cu adolescenti, si nu pot sa ma prefac ca nu vad.

Un lucru stiu sigur. Atunci cand nu ma voi mai regasi in sistemul de valori al scolii romanesti, voi pleca. Ca e peste un an, trei sau cinci.

Voi incheia sarcastic. Cei care stau acasa, sa faca bine sa-si revizuiasca agenda telefonului.

Dumnezeu sa lumineze mintile parintilor romani!

Sursa: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button