avortMarşul pentru Viaţă

Cristian Bostan, un tânăr bucureștean, despre Marșul pentru Viață: „Cei care au ieșit în stradă au făcut-o pentru că vor să își exprime susținerea lor pentru o idee. Și au tot dreptul să o facă”

Ediția-a-șaptea-a-Marșului-pentru-viață-în-Capitală
Foto: Ziarul Lumina

 

Redăm un mesaj la cald despre Marșul pentru Viață, postat pe o rețea de socializare în data de 25 martie 2017, după Marșul pentru Viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”:

 

Nu obișnuiesc să îmi dau cu părerea public despre subiecte sensibile, fiindcă nu vreau să creez motiv de ceartă. Dar azi m-au apucat puțin nervii! Avem fiecare dreptul să fim de o părere sau alta. Iat-o și pe a mea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai întâi introducerea. Eu m-am născut în 1991, un an în care 75,9% din sarcinile înregistrate în rapoartele medicale au sfârșit prin avorturi. Vremurile erau grele, iar eu am apărut în viața alor mei la un moment neașteptat, când mama avea 34 de ani și nu se mai gândea că va mai avea copii. Între mine și sora mea mai mare sunt 13 ani. Părinții mei s-au gândit atunci dacă să mă păstreze sau nu. Da, am fost un potențial avorton. Nu știu cine a convins-o pe mama că ar fi o alegere mai bună să mă nasc. A fost cineva care mi-a salvat atunci viața. Și tind să cred că nici mamei mele nu îi pare rău de asta.

Acum să merg mai departe cu ideea. Au început unii încă de săptămâna trecută să anime internetul și presa cu modul „mizerabil” în care îndrăznește B.O.R. să interzică femeilor să facă avort. De când e lumea și pământul, Biserica zice că e nu e bine să ucizi. În același timp, consideră că încă din momentul conceperii, copilul primește viață. Concluzie: avortul reprezintă ucidere. Că o fi bine, că o fi rău, fiecare putem judeca. Știu, e greu să vorbești despre lucrurile astea, indiferent de cuvintele pe care le folosești. Numai o femeie care a trecut printr-o astfel de experiență poate înțelege. Cele care și-au trăit tinerețea în perioada comunistă au avut multe de îndurat din cauza interzicerii legale a avortului, deși consider în continuare că întreruperea unei sarcini nu e soluția cea mai bună. La urma urmei, așa cum cred că e valabil pentru absolut orice lucru pe care îl facem în viață, fiecare om trebuie să își asume alegerile și să găsească calea pe care o consideră cea mai bună, în funcție de valorile la care aderă. Și cred atunci când spun asta, că abordarea expusă mai sus e cât se poate de în acord cu ce spun atât creștinii, cât și secularii. Iar altă idee pe care ar trebui să o încurajeze ambele tabere este că ura nu ajută nimănui. Din păcate, în zilele noastre, nu prea mai țin minte asta nici unii, nici alții.

Mor de nervi când văd că apar trolii ca ciupercile după ploaie și zic de B.O.R. că se bagă în p**** nu-știu-cui sau că prin Marșul pentru Viață se calcă femeia în picioare. Aș vrea și eu să cunosc o femeie care și-a stricat viața din cauza faptului că Biserica i-a interzis să avorteze sau din cauza oamenilor care au ieșit azi în stradă. În primul rând, cum pana mea o fi reușit să o OBLIGE Biserica pe o femeie să nu mai avorteze dacă ea asta voia?! Să nu mai aud exemple din secolele trecute, că iată, trăim în 2017 și de câteva decenii bune ne supunem altor reguli, care spun că Biserica nu mai poate da legi. Și nu dă legi! Biserica va descuraja întotdeauna avortul pentru că E NORMAL să îl descurajeze, la fel cu descurajează furtul, adulterul și multe altele, conform valorilor pe care le reprezintă.

Nu am fost la marș, dar am citit discursul organizatoarei (pe care o cunosc și este o persoană extraordinară) și vreau să atrag atenția asupra unor lucruri. Citez: „Luna pentru viață și Marșul pentru viață sunt apolitice și neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice. Nu solicităm interzicerea legală a avortului. Nu sprijinim niciun fel de violență împotriva femeii. Promovăm conștientizarea societății despre criza de sarcină. Promovăm înțelegerea adevărului științific că viața începe de la concepție. Încurajăm sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.”

Hai atunci să fim fiecare oameni faini și să acceptăm că cei care au ieșit în stradă au făcut-o pentru că vor să își exprime susținerea lor pentru o idee. Și au tot dreptul să o facă. Tot așa am făcut mulți dintre noi acum o lună și ceva în Piața Victoriei pentru o altă idee care ne preocupă. Și cei care sunt pro-choice au dreptul să iasă în stradă. Să o facă! Dar să o facă și ei civilizat, aducând argumente de bun simț. E okay să avem păreri diferite, dar nu e okay să ne înjurăm unii pe alții și să demonstrăm că suntem niște troglodiți. Mulțumesc!

 

Citește și Consilieră parlamentară către o femeie implicată în organizarea Marșului pentru viață: „Ai fatat, bravo ție! Spre deosebire de tine, n-am nevoie de cacaciosi de 8 anisori”

Citește și De ce susținătorii avortului au desenat pe traseul Marșului pentru viață zeci de sloganuri obscene?

Citește și Teodor Baconschi: „Ce nu înțeleg este ura față de copii la care ajung unii radicali ai libertății și autonomiei personale nelimitate”

Citește și Mărturia despre avort a unei românce din Canada: „Câți ați fost vruți de părinți?” / Mărturii despre criza de sarcină #31

Citește și Schimbare uriașă la ONU: UE rămâne singura susținătoare a avortului la ONU, după ce SUA devine pro-viață!

Citește și VIRAL pe net: BEBE dă un răspuns imbatabil la argumentul ideologic

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button