avortMarxism cultural

Rețeaua de avorturi Planned Parenthood pierde 60 milioane de dolari acordați de la bugetul federal în cadrul Programul Title X

Luna trecută au intrat în vigoare măsurile Protect Life Rule (Regula de Protejare a Vieții), care interzice finanțarea de la bugetul federal, prin programul Title X, a agenților din domeniul sănătății care promovează avortul ca metodă de planificare familială.

Title X a fost lansat în 1970 în timpul mandatului președintelui republican Richard Nixon. Programul este coordonat de Biroul pentru Populație din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane. Obiectivul programului este să ofere persoanelor cu venituri mici și fără asigurări de sănătate servicii medicale complete de planificare familială și prevenire. Printre serviciile furnizate se numără consilierea privind măsurile de contracepție și prevenire a bolilor cu transmitere sexuală (BTS), depistarea și tratamentul BTS, examinări ginecologice, consiliere de sarcină, screening pentru depistarea cancerului la sân și de col uterin. De la 6 milioane de dolari finanțare în 1971 sumele alocate au crescut constant, nivelul stabilizându-se în ultimii 15 ani în jurul valorii de 300 milioane dolari. Pentru anul fiscal 2019, bugetul este de 286 milioane dolari. Numărul anual de persoane care beneficiază în prezent de servicii medicale prin Title X se ridică la peste 4 milioane.

Unul din obiectivele Title X  este reducerea numărului de avorturi. Din păcate, industria de avorturi a profitat de regulile permisive ale programului și și-a sporit profiturile prin promovarea avortului ca principală metodă de planificare familială. Planned Parenthood, rețeaua națională de avorturi a fost unul din principalii beneficiari ai finanțării prin Title X (peste 40%).

Regula de Protejare a Vieții (RPV) a fost prima oară instituită în timpul administrației președintelui republican Ronald Reagan. RPV a funcționat atunci sub toate administrațiile republicane, fiind anulată de cele democrate ale președinților Clinton și Obama. Una din primele măsuri anunțate de Donald Trump în calitate de președinte al SUA a fost reintroducerea RPV.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși RPV a intrat în vigoare luna trecută, președintele Trump a acordat un termen de grație beneficiarilor de granturi Title X să scoată avorturile de pe lista serviciilor pe care le furnizează prin acest program. Planned Parenthood, prin vocea CEO-ului interimar Alexis McGill Johnson, a anunțat că refuză să se conformeze și în aceste condiții va ieși din Title X, pierzând o finanțare de 60 milioane dolari pentru anul fiscal 2019. McGill Johnson i-a acuzat pe președintele Trump și pe vicepreședintele Pence că prin RPV vor priva milioane de femei de servicii de sănătate reproductivă și de celelalte servicii medicale finanțate prin program (adică avorturi, deoarece doar avorturile și tot ce ține de acestea au fost scoase de pe lista serviciilor medicale eligibile prin Title X). Evident, întreg lobby-ul pro-avort, care include organizațiile pro-avort, mainstream media, Hollywood, media socială, politicenii democrați, incluzând aici pe cei peste 20 de aspiranți la nominalizarea pentru Casa Albă, a sărit în sprijinul Planned Parenthood (PP).

Aceste acuzații sunt o manipulare și dezinformare, având în vedere faptul că 87% din Title X, altele decât avorturile, nu sunt furnizate de PP. Bineînțeles, avorturile reprezentau principalul serviciu furnizat de PP finanțat de Title X. De exemplu, din cele 638.169 de avorturi din 2016 din SUA, 321.384 (mai mult de 50%) au fost efectuate în clinicile PP. De asemenea, Centrele Federale de Sănătate care pot furniza toate serviciile eligibile în prezent prin Title X sunt în raport de 20 la 1 față de clinicile PP. Mai mult, președintele Donald Trump a majorat din fondurile speciale pe care le are la dispoziție bugetul alocat sănătății pentru anul fiscal 2020, inclusiv pe cel al Title X, care va beneficia de 114 milioane dolari în plus față de 2019, ajungând astfel la 400 milioane de dolari.

Intrarea în vigoare a RPV este încă o victorie importantă a politicii pro-viață promovată de Administrația Trump. La aceasta se adaugă și reactivarea și extinderea Mexico City Policy prin care este interzisă asistența externă din fonduri federale către organizațiile (organizații sau organisme internaționale, ONG-uri sau alte tipuri de organizații, persoane) care efectuează avorturi sau promovează avortul ca metodă de planificare familială. Și prin această măsură Planned Parenthood sau Marie Stopes International, rețeaua de avorturi din Marea Britanie, au fost private de zeci de milioane de dolari. Acestea activează și internațional, în special în țările din lumea a treia, unde, în colaborare cu structuri din cadrul ONU, alte organizații internaționale, regionale sau locale, precum și cu diverse ONG-uri, promovează și efectuează avorturile ca metodă de planificare familială.

Lupta este însă departe de a se fi încheiat. Binomul pro-viață președinte-vicepreședinte, Trump-Pence, are pe agendă interzicerea totală a finanțării de la bugetul federal a avorturilor. Chiar dacă a pierdut finanțări prin RPV sau Mexico City Policy, PP încă beneficiază de peste 500 de milioane de dolari de la bugetul federal, o bună parte din această sumă acoperind avorturile sau promovarea acestora ca metodă de planificare familială (prin ore de educație sexuală de exemplu). La rândul său lobby-ul pro-avort mizează pe victoria democraților la alegerile prezidențiale de anul viitor. Toți candidații democrați, fără nicio excepție, au anunțat că vor anula toate legile și măsurile pro-viață ale administrației Trump.

Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button