avort

Unii se luptă pentru viață, alții pentru moarte: legalizarea avortului până la 20 de săptămâni în Noua Zeelandă

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sute de mii de oameni se luptă pentru viață în contextul epidemiei Covid-19, iar alții se luptă pentru moarte. În 18 martie, Noua Zeelandă a eliminat protecția pentru viața copiilor nenăscuți legalizând avortul până la 20 de săptămâni și a eliminat legea anterioară, prin care doi medici avizau avortul, chiar dacă aceasta era o procedură formală, toate avorturile fiind avizate.

În 2008, Gianna Jessen, care a fost avortată, dar a supraviețuit, le-a spus parlamentarilor statului Victoria din Australia: „Doamnelor și domnilor, sunt lucruri pe care le veți putea învăța numai de la cei slabi din mijlocul vostru, iar când stingeți vocile lor, voi sunteți cei care îi pierdeți. Domnul are grijă de ei, însă voi veți suferi pentru totdeauna. Și ce aroganță absolută: se argumentează de atâta vreme în această lume în care trăim că cel puternic trebuie să-l domine pe cel slab, trebuie să decidă cine trăiește și cine moare. Dumneavoastră nu vă dați seama că nu sunteți în stare nici măcar să vă faceți propria inimă să bată? Nu realizați că din toată puterea pe care credeți că o aveți nu posedați, de fapt, nimic? Mila lui Dumnezeu e cea care vă susține, chiar și atunci când îl urâți.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button