viaţa de familie

Creșa păsărească: mama-ferestraș care crește…. 76 de pui!

În statul american Minnesota s-a găsit o femelă de ferestraș mare, pasăre sălbatică înrudită cu rața, care crește 76 de pui în sistem creșă.

Experții spun că este un fenomen destul de des întâlnit în natură: își lasă puii în grija altor femele, mai în vârstă și mai experimentate în creșterea puilor.

Femelele de ferestraș mare fac maximum 10 ouă fiecare și uneori le și clocesc în comun, deoarece unele își depun ouăle în cuiburile altor păsări, pentru a crește șansa de supraviețuire a puilor.

Chiar și așa, este excepțional că femela din imagine are în grijă 76 de pui, când de obicei numărul acestora în creșele de ferestrași nu depășește 35-50.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Foto: Twitter.com/brentcizekphoto


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button