libertate de conștiințăMarxism cultural

Conturi ale susținătorilor pro-viață blocate de Twitter. Victimele cenzurii acuză implicarea în decizia Twitter a Planned Parenthood, principala rețea de avorturi din SUA

Twitter a blocat două conturi ale activiștilor pro-viață, Terrisa Bukovinac, care administrează contul Pro-life San Francisco și Eric Cochran. Cei doi se fac „vinovați” de publicarea de informații privind identitatea celor 14 angajați ai rețelei de avorturi Planned Parenthood (PP), filmați în timp ce negociau vânzarea de organe și țesuturi ale copiilor avortați.

Informațiile au legătură cu procesul lui David Daleiden, directorul organizației anti-avort Center for Medical Progress. În 2015, Daleiden împreună cu partenera lui Sandra Merritt au realizat, sub acoperire, mai multe filmări în care angajați ai PP își exprimau disponibilitatea să vândă părți din rămășițele copiilor avortați. În loc să ia măsuri pentru investigarea cazului, Kamala Harris, procuror general la acea vreme al statului California, s-a îndreptat împotriva lui Delaiden și a organizației lui, pe care i-a anchetat și trimis în judecată pentru încălcarea intimității, prin filmarea fără consimțământ și pentru intenția de a cumpăra țesuturi și organe ale copiilor avortați. Harris a făcut percheziții la domiciliul lui Daleiden și a confiscat toate materialele care incriminau PP. Kamala Harris, fost procuror general al districtului San Francisco, apoi al statului California, în prezent senator și candidat la președinția SUA, este o puternică susținătoare pro-avort și o apropiată a PP, de a cărei finanțare a beneficiat în toate campaniile pentru funcțiile pe care le-a ocupat sau le ocupă în momentul de față.

Twitter i-a somat pe Cochran și Bukovinac să șteargă postările cu numele lucrătorilor PP. Aceștia au refuzat și au invocat faptul, perfect adevărat, că în spațiul public a fost deja dezvăluită identitatea celor 14 angajați PP, cu milioane de vizualizări, unii dintre aceștia apărând ei înșiși în public. În urma refuzului, Twitter le-a blocat conturile.

Judecătorul în cazul Daleiden a decis că numele sau orice altă informație privind identitatea celor 14 nu trebuie să apară în spațiul public, decizie puternic susținută de acuzare, Johnette Jauron, adjunct al procurorului general fiind de părere că dezvăluirea identității ar pune în pericol siguranța acestora. Avocatul lui Merritt susține, însă, că motivul real al interzicerii publicării oricăror informații privind identitatea celor 14 angajați PP este acela de a nu permite redifuzarea în spațiul public a materialelor video care îi incriminează (acestea au fost blocate imediat după difuzare de către Kamala Harris). Avocatul consideră că acestea sunt o dovadă clară a ilegalităților comise de PP și angajații săi și ar arăta opiniei publice că procesul împotriva lui Delaiden și Merritt se bazează pe o minciună.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avocatul lui Daleiden consideră procesul împotriva clientului său o vendetă politică, orchestrată de PP și politicienii apropiați de rețeau de avorturi, cum ar fi, de exemplu, Kamala Harris. Investigațiile sub acoperire ale organizației lui Daleiden au scos la iveală numeroase atrocități comise în clinicile PP de pe întreg teritoriul SUA. În urma acestor dezvăluiri, comisii din camerele Congresului SUA, dar și din legislativele mai multor state s-au sesizat și, după ce au analizat dovezile au recomandat Departamentului de Justiție să investigheze PP, deoarce există indicii clare ale încălcării legilor de către rețeaua de avorturi. PP a negat, în mod repetat, toate acuzațiile și a invocat faptul că materialele video ar fi fost editate. O expertiză a unui laborator independent a demonstat, însă, că înregistrările sunt autentice, iar în acestea apar cei 14 angajați ai PP care negociază cinic și chiar glumind prețul inimilor, plămânilor, creierelor sau altor părți din trupurile micuților avortați.

În contextul cele prezentate, este foarte plauzibilă afirmația lui Bukovinac, care a declarat că „vizarea în mod selectiv a organizației noastre este ori pur și simplu discriminare ori o cedare jalnică în fața presiunilor PP și National Abortion Federation”. Având în vedere că Twitter are deja o istorie în ceea ce privește blocarea conturilor susținătorilor pro-viață, înclinăm să credem că ambele variante sugerate de Bukovinac sunt adevărate. Dacă PP cheltuiește zeci de milioane de dolari pentru a-și impune favoriții în toate forurile legislative sau judecătorești din SUA, nu vedem de ce ar „neglija” rețelele de socializare, atât de importante, pentru promovarea lobby-ului pro-avort și denigrarea sau reducerea la tăcere a susținătorilor pro-viață, prin blocare conturilor, în special ale celor care vorbesc despre ilegalitățile și atrocitățile comise de rețeaua de avorturi în scopul creșterii profiturilor organizației.

Sursă: lifenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button