libertate de conștiință

Propunere de lege a guvernului britanic ce ar putea transforma mărturisirea credinței creștine în infracțiune

Royaume-Uni-chretiens-britanniques-proposition-loi-contre-terrorisme-extremisme-e1434460858862

Sursă:reinformation.tv, 16 iunie 2015

Creștinii britanici sunt preocupați de legea propusă împotriva terorismului și extremismului.

Propunerea de lege a guvernului britanic intitulată “Instrucțiuni de oprire a terorismului” ar putea transforma simpla mărturisirea a credinței creștine în infracțiune.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Partidul Conservator al lui David Cameron a propus să se lupte împotriva terorismului și a așa-numitului “discurs de ură”, care “incită la violență”, chiar dacă ar fi legal… O propunere susținută public de secretarul de stat Theresa May, care a justificat în mod evident cu terorismul de stat islamic sau Boko Haram.

Pentru Rev. Mike Ovey, important teolog anglican, fost avocat și acum director  la Universitatea de Teologie din Londra, proiectul de lege este un “dezastru” pentru creștinii britanici. Este mai degrabă îngrijorat de propunerea conservatorilor, decât de terorismul islamic.

A spune că Iisus este Fiul lui Dumnezeu ar putea părea ofensator pentru alte religii, și, prin urmare, contrar “valorilor britanice”, explică el. Ar fi ușor, de asemenea, să se facă o legătura incorectă între învățătura creștină cu privire la avort și acțiunile violente ale anumitor activiști pro-viață. Rezultatul ar fi o interdicție privind orice opoziție la avort, chiar dacă discursul ar fi pașnic și legal. “Aș spune sincer că experiența ne arată că ultimul lucru de făcut este să ai încredere într-un guvern în privința libertăților civile.”

Cancelarul George Osborne a declarat în mod clar că scopul acestei noi legi este să “elimine extremismul în toate formele sale”, concentrându-se pe cei care “răspândesc ura fără a încălca legea.” Exemplele date de Osborne sunt îngrijorătoare, deoarece indică discursul de “ură” împotriva persoanelor din cauza religiei lor, a orientării sexuale, gen sau handicap. O ocazie să ne amintim că și opoziția față de “căsătoriile” homosexuale a fost descrisă ca “discurs de ură” de mulți politicieni …

Pericolul vine de la caracterul vag al legii, deoarece nimeni nu știe ce se înțelege prin “valorile britanice” pe care urmărește să le apere.

Legile existente permit deja persecutarea celor care îndrăznesc să proclame cu voce tare Adevărul.

Un exemplu este fratele Damon Kelly, un călugăr catolic de 53 de ani. Acesta a fost arestat de cel puțin zece ori, deoarece distribuie pliante împotriva avortului sau homosexualității. El nu a fost judecat, și nimic nu a putut fi folosit împotriva sa din pliantele distribuite. Motivul este simplu: călugărul arată întotdeauna păcatul, nu păcătoșii, conform învățăturii bisericii.

Recent a lăsat un pliant în cutia poștală a două femei americane, care s-au descris ca fiind “vrăjitoare lesbiene” și a discutat cu acestea. După câteva săptămâni, voind să le informeze despre pericolele vrăjitoriei, a lăsat în cutie un al doilea pliant. Ceea ce l-a transformat  imediat într-un potențial hărțuitor…

Acum el este preocupat de adoptarea legii anti-terorism, care l-ar putea duce la tribunal doar din cauza pliantelor în sine. El nu știe dacă va fi posibil să continue să mărturisească  adevărul fără a risca sistematic să fie închis …

Traducere: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button