bioetică

Companii care folosesc celule de copii avortați în procesul de producție sau le includ în produsele lor

Organizația Children of God for Life a publicat de curând o listă cu produsele care conțin celule de copii avortați sau al căror proces de producție include folosirea acestora.

Lângă companiile producătoare de vaccinuri și produsele lor, pe listă se regăsesc giganți ai industriei alimentare globale și producători de cosmetice:

  • Nestle – în cuburile, sosurile și supele Maggi (piața globală), coffee creamer lichid (smântână artificială pentru cafea, mai ales pe piața americană)
  • Compania Firmenich – potențiatori de aromă (piața globală): nu se știe exact ce companii apelează la produsele acestea intermediare – aroma patentată FreezeStorm asigură senzația de răcoare intensă din anumite mărci și tipuri de gumă de mestecat și de pastă de dinți
  • Compania Ajinomoto – condimente, sosuri și semipreparate de bucătărie asiatică
  • Compania Decouvertes (70% din produsele sale se vând pe piața europeană) – cosmetice care conțin tropoelastină din celule stem fetale
  • Compania Neocutis (piața americană) – cremele anti-aging Bio-Gel, Prevedem, Journee, cremele Bio-Serum, Lumiere, Bio Restorative Skin Cream conțin celule de la un băiețel avortat la 14 săptămâni de sarcină

Giganții Pepsi, Kraft (Cadbury) și Campbell Soup au eliminat utilizarea de celule fetale din procesul lor de producție după 2012. Produsele acestora nu au conținut niciodată celule fetale, dar până în 2011-2012, firmele colaborau cu Senomyx, o firmă care folosea derivate din celule fetale în procesul de testare a gustului produselor lor. După ce americanii au aflat și au boicotat firmele, acestea nu și-au mai reînnoit contractele de zeci de milioane de dolari pe care le aveau cu firma Senomyx și au anunțat că nu mai folosesc tehnologia respectivă pentru a-și testa produsele.

Lista organizației Children of God for Life este probabil doar vârful aisbergului. Foarte multe produse și servicii folosesc „celule stem” a căror proveniență este greu de verificat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Există companii de biotehnologie care vând linii celulare folosite ulterior la produse și servicii cosmeto-medicale (inclusiv la implanturi dentare cu efect rapid). Iar cea mai lucrativă sursă de țesuturi și celule sunt chiar copiii avortați, după cum a demonstrat-o scandalul Planned Parenthood din 2015, când investigații cu camera ascunsă au arătat că directorii regionali și de la vârf ai celei mai mari rețele de clinici de avort din SUA încălcau legea federală și etica medicală, vânzându-le acestor companii țesuturi și organe ale copiilor avortați în clinicile lor.

Descarcă de aici Lista updatată a vaccinurilor care conțin tulpini cultivate pe celule de copii avortați

Citește și Lista vaccinurilor fabricate pe bază de celule de copii avortați. Află care din ele este în schema de vaccinare a copiilor din România

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button