libertate de conștiințăMarxism cultural

Compania Disney lucrează în țări opresive, dar amenință să-și retragă activitatea din statul american Georgia

CEO-ul companiei Disney, Bob Iger, a stârnit vâlvă după comentariile pe care le-a făcut în legătură cu modul în care legea acceptată în statul american Georgia, care va interzice în mod efectiv avortul în acest, ar putea afecta compania. Întrebat dacă Disney va continua să filmeze în Georgia odată ce legea va fi adoptată începând cu 1 ianuarie anul viitor, Iger și-a exprimat îndoiala cu privire la viitorul companiei Disney în statul american. „Cred că mulți oameni care lucrează pentru noi nu vor să muncească acolo și va trebui să ținem seama de dorințele lor în acest sens”, a spus Iger.

Aceste amenințări par însă a avea un scop ascuns și intenționează să provoace mai degrabă decât să exprime o coerență. Disney aparent nu are nicio problemă în a face afaceri în Arabia Saudită, de exemplu, o țară cunoscută ca având un regim opresiv, unde femeile au primit abia anul trecut dreptul de a conduce un autoturism sau de a fi singure în public. Iar în China, unde femeile sunt adesea victime ale avorturilor forțate (și, desigur, li se cere prin lege să se limiteze la cel mult doi copii), Disney a deschis un parc tematic în 2016. Disney și multe alte companii desfășoară în mod regulat afaceri în țări în care avortul este ilegal sau foarte restricționat. În Iordania, unde au fost filmate părți din versiunea recent lansată a lui Aladdin, avortul este interzis în aproape toate cazurile, cu excepția amenințării vieții sau a sănătății mamei, iar încălcările sunt pedepsite cu închisoare.

Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button